Skip to main content
Pontoppidan Centret
BOGUDGIVELSE

Michael Falch udgiver Pontoppidan-inspireret erindringsroman

I dag udkommer nye Pontoppidan-inspirerede erindringer fra Michael Falch, som sidder i Pontoppidan Centrets referencegruppe.

Sangskriver Michael Falch åbner i sin nye erindringsbog, Over stregen, op for en dybt personlig fortælling om at vende tilbage til den storby, han lagde bag sig for mange år siden. Bogen løber i to spor, hvor Michael Falch dels fortsætter fortællingen fra Til grænsen, hvor han skildrede sin barndom og sine ungdomsår i Tønder. Vi får her flashbacks til hans første møder med København og til dannelsen af rockbandet MALURT på 70´ernes Nørrebro. I det andet spor følger læseren hans reetablering i de københavnske gader i nutid og hans bestræbelser på ikke at miste fodfæste efter hans parforholds forlis, alt imens han reflekterer over det moderne menneske og sin egen rolle i en verden fyldt med eksistentielle spørgsmål om tro, køn, kærlighed, fysiske skavanker, fordomme og livsstil.

På den særlige, åbenhjertige facon, man også kender fra hans tidligere bogudgivelser, giver Michael Falch sideløbende med beretningen om sin pænt dramatiske hverdag også sine personlige vinklinger på fortællingen om Jesus, definitionskampen om Søren Kierkegaard, Lykke-Per som ledemotiv, Kim Larsens betydning, fodboldens væsen og den frygtelige oplevelse af sin yngste datters anoreksi. Han tilbyder nærgående beretninger fra turnelivet, og fra selve øvelokalet og backstageområdet skildrer han den krævende gendannelse af det godt rustne MALURT frem mod et comeback i 2020. Som altid når Michael Falch skriver prosa, skåner han ikke sig selv, og der er en særlig grund til, at han vælger at udlevere sine egne følelser så markant i sin nye bog.  

»Jeg tænker, at afsløring af skjulte fordomme er et af hovedmotiverne i bogen. Jeg er ude på at holde et kritisk spejl op for mig selv, der forhåbentlig også kan fungere mere alment - som et afslørende spejl for andre. Jeg er ikke romanforfatter, så jeg må selv lægge ryg til det meste, men jeg opfatter det at åbne mig, som en del af den pris, jeg må betale, for at få en nogenlunde legitim adgang til også at skrive prosa«, forklarer Michael Falch. 

 

Læs også interview med Michael Falch og hans forhold til bla. Pontoppidan i Kristeligt Dagblad: Interview: Michael Falch efter et år med pandemien: Vi ender i ensom ulykke, hvis vi selv vil være Gud

 

Redaktionen afsluttet: 12.03.2021