Skip to main content
Pontoppidan Centret
NYANSÆTTELSE

Pontoppidan Centret opruster med adjunkt i Digital Humanities

Kamilla Jensen Husen tiltræder som adjunkt ved Pontoppidan Centret 1. april 2021. Med sin baggrund som forskningsbibliotekar og ph.d. i dansk litteratur skal hun bidrage til forskning i og formidling af Henrik Pontoppidans forfatterskab.

På centret skal Kamilla være med til at opbygge brugen af digitale metoder på Pontoppidans forfatterskab, arbejde med registrering og digitalisering af Skjerbæk-arkivet og indgå i samarbejde med instituttets øvrige forskere omkring arbejdet med digital humanities, undervisning og vejledning.

"Vi er meget glade for med denne ansættelse at kunne knytte Kamilla Jensen Husen tættere til Centret. Med sin baggrund som forskningsbibliotekar og ph.d. i dansk litteratur kan Kamilla naturligt bidrage til det flerstrengede arbejde, en kanonisk forfatter som Pontoppidan kalder på med såvel kreative fortolkninger som arkivarisk knofedt. Kamilla skal dog i særlig grad arbejde med en digital-analytisk tilgang til værket. Pontoppidan blev aldrig selv helt færdig med sine tekster, som han gerne skrev videre på i nye versioner. Måske kan vi med helt moderne metoder komme tættere på at kigge ham over skulderen i skrive-værkstedet: Hvad drev ham? Hvad var han på jagt efter?" siger Nils Gunder Hansen, centerleder ved Pontoppidan Centret.  
 
Stillingen er seksårig med en ansættelsesgrad på 10%. I sin øvrige arbejdstid arbejder Kamilla som forskningsbibliotekar ved Syddansk Universitetsbibliotek.

Kamilla Jensen Husen
Kamilla jensen Husen

Adjunkt, forskningsbibliotekar Pontoppidan Centret Institut for Kulturvidenskaber

kamillajh@sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 19.03.2021