Skip to main content
SafeChilDe

Forskningsgruppen

Lene Heiselberg

Lektor

Syddansk Universitet

Lene Heiselberg er lektor ved Center for Journalistik, Syddansk Universitet. Hun har en ph.d. i neuroreceptionsforskning og undersøger, hvordan journalistik påvirker modtagerne med kvalitative og psykofysiologiske metoder, såsom eyetracking, EEG (hjernemålinger) og EDA (sved)-målinger. Lene har stor erfaring med anvendelse af psykofysiologiske målinger i kommunikationseffektstudier fra Danmarks Radio, hvor hun tidligere var ansat. 

Link til Lenes forskerportal

 

Ayo Næsborg-Andersen

Lektor

Syddansk Universitet

Ayo Næsborg-Andersens forskning drejer sig primært om jura i krydsfeltet mellem menneskerettigheder og nye teknologier. Forskningen har indtil videre omfattet blandt andet digital forvaltning, kunstig intelligens og databeskyttelseslovgivning, og der kommer mere på tegnebrættet, efterhånden som teknologierne udvikler sig.

Link til Ayos forskerportal


          Jonas Blom

Lektor

Syddansk Universitet

Lektor Jonas Blom forsker i aktuelle problemstillinger inden for medieområdet og journalistikken, ofte med en lingvistisk tilgang. I SafeDeChil står han for udviklingen af et læringsspil, der skal træne børnene i, på den ene side at gennemskue misinformation og være kritiske over for utroværdige kilder, og på den anden side at stole på sandfærdig information fra troværdige kilder. 

Link til Jonas' forskerportal

 

Portræt af Claes de Vreese

Claes de Vreese

Leder af Digital Democracy Centre

Syddansk Universitet

Claes De Vreese er professor og Centerleder på Digital Democracy Centre. Hans forskningsinteresser omfatter den rolle, som teknologi, kunstig intelligens og automatiseret beslutningstagning spiller i demokratiske processer. Det omfatter forskning i valgkampagner, politisk journalistik og informationseffekter på den offentlige mening og vælgeradfærd.

Link til Claes' forskerportal

 

Thomas Enemark Lundtofte 

Lektor

Syddansk Universitet

Thomas Enemark Lundtofte er lektor i medievidenskab, SDU, og leder af kandidatuddannelsen i børne- og ungdomskultur. Hans forskning fokuserer på børn og unges mediepraksis, og han arbejder ofte ud fra et medieetnografisk perspektiv. I øjeblikket er han meget interesseret i kritiske teoretiske tanker om platformisering og dataficering.

Link til Thomas' forskerportal

 

 

Freja Sørine Adler Berg

Freja Sørine Adler Berg

Post.doc.

Syddansk Universitet

Freja Sørine Adler Berg er postdoc ved Center for Journalistik, Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab samt DDC på SDU, og har en ph.d. i podcasting. Udover sin interesse for lydmedier har hun forsket og undervist i sociale medier og deres betydning for brugerne på KU, SDU og ITU. Freja har desuden en stor interesse i børns mediebrug.

Link til Frejas forskerportal

 

Janne Rosholm Tørresø

Janne Rosholm Tørresø

Ph.D-stipendiat

Syddansk Universitet

Janne Rosholm Tørresø er ph.d.-stipendiat og ansat ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet. Hun er ansvarlig for forskningsprojektets juridiske del, der hovedsageligt består i en undersøgelse af børns menneskerettigheder i forhold til mis- og disinformation på sociale medier. Janne er fagligt interesseret i børneretlige problemstillinger.

Link til Jannes forskerportal 

 

Sidst opdateret: 10.06.2024