Skip to main content
FLASH
Ny tiltrædelse

Center for leverforskning fejrer to nye professorer med seminar om tidlig opsporing af leversygdom

Der var budt op til fejring da FLASH fik en tredje æresprofessor tilknyttet i form af Emmanouil Tsochatzis fra University College London, samtidig med at Maja Thiele holdt sin officielle tiltrædelsesforelæsning som professor i leversygdomme.

Samarbejde med udenlandske eksperter betyder meget for Center for Leverforskning. Derfor var det en helt særlig festdag da FLASH og Klinisk Institut på Syddansk Universitet fredag den 12. maj holdt tiltrædelsesforelæsning for æresprofessor Emmanouil Tsochatzis, der er internationalt anerkendt ekspert i tidlig opsporing af fedtleversygdom. Med det nye æresprofessorat kommer vi til at knytte endnu tættere bånd med professor Tsochatzis’ forskergruppe i London, i form af fælles projekter, udveksling af unge forskere, og fælles ansøgninger. 

Maja Thiele holdt desuden sin officielle tiltrædelsesforelæsning som professor i leversygdomme, og vi havde inviteret Jeffrey Lazarus, ekspert i global folkesundhed, til at kickstarte seminaret med et foredrag om de samfundsmæssige konsekvenser ved fedtleversygdom. 

Fire glade oplægsholdere. Fra venstre: Jeffrey Lazarus som er professor i global folkesundhed i Barcelona; Emmanouil Tsochatzis professor i leversygdomme i London og nu også eksternt tilknyttet Syddansk Universitet som æresprofessor; Maja Thiele professor i leversygdomme hos FLASH; Aleksander Krag, professor og centerleder for FLASH
Redaktionen afsluttet: