Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling (FNUG)
Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling (FNUG) er et tværfagligt forskningscenter, som arbejder med at inspirere til engagerende og lærerige oplevelser med natur, naturfag, naturvidenskab, matematik og teknologi i dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelse, universitet og igennem hele livet.
Visionen er at være et væksthus for STEM uddannelsesinnovation – og at være internationalt anerkendt for det.
Forskningscenteret huser forskere fra flere institutter på Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU, og huser det strategiske forsknings- og uddannelsespartnersskab Laboratorium for STEM Uddannelse og Læring (LSUL), som er et samarbejde mellem professionshøjskolerne UC SYD, UCL og SDU.
Seneste nyheder
Aktuelt
-
Artikel
Ny artikel: Det gode børneliv i grundskolen
Undervisning i grøn omstilling bør praktiseres i et perspektiv, der ikke bare er elevens, men hele barnets, sådan at undervisningen fremmer det gode børneliv. Det kan du læse mere om i det nye MOV:E 12, hvor Connie Svabo, ph.d., professor og centerleder for FNUG, er medforfatter på en artikel sammen med resten af ledelsen fra Center for Grundskoleforskning.
-
Forsvar
Et fælles sprog for problembaseret læring i Teknologi på HTX
Torsdag d. 31. marts 2022 forsvarer Mette Møller Jeppesen, projektleder på LamSTEM-Nord, sin ph.d. om et koordineret sprog til problembaseret læring i faget Teknologi på HTX. Som en del af sin ph.d. har hun udarbejdet en undervisningsbog, der skal styrke fagtraditionen i Teknologi og understøtte den enkelte lærer i at anvende problembaseret læring som undervisningstilgang.
-
Udstilling
Aktuel udstilling i krydsfeltet mellem kunst og forskning
Lige nu kan du opleve udstillingen ”Datakoreografier” på Catch i Helsingør. Udstillingen er et transdisciplinært samarbejde mellem forskningsprojektet ”Choreographies for Connected IT Systems” og en række kunstnere, som med inspiration fra koreografisk programmering undersøger vores forståelse af faglig viden og levet erfaring. Du kan opleve udstillingen selv eller se mere via linket.
-
MatKult
Femte udgave af MatOnline er netop udkommet
I femte udgave kan du læse artikler om: Hvilken hører ikke til-opgaver, fortidens kvindelige matematikere, det kvalitative og det kvantitative land og grænselandet derimellem, matematik og etik samt matematisk magi i korttricks.