Skip to main content
Nyheder
HCAC LIVE

Luka Holmegaard: Queerromantik

Luka Holmegaard vil i samtale med leder af H.C. Andersen Centret, Torsten Bøgh Thomsen, tale om queer elementer i H.C. Andersens biografi og forfatterskab.

Luka Holmegaard debuterede i 2015 med romanen EMMA EMMA og har siden bl.a. udgivet romanen Graceland (2017) og bogen Look (2020), der udkom under genrebetegnelsen ”Læsninger”. Senest har Holmegaard udgivet digtsamlingerne Hund, stille (2023) og Havet i munden (2023). Gennemgående i forfatterskabet er undersøgelser af erfaringer og eksistenser, der har svært ved at komme til orde eller finde sprog for sig selv i de kategorier, vi stilles til rådighed i samfundet.

I sit aktuelle arbejde har Holmegaard inkorporeret en historisk dimension i sin skrivning og interesserer sig for de diskrete repræsentationer af trans- og queer-erfaringer, der findes i 17- og 1800-tallets kunst og litteratur. Denne eftermiddag vil Holmegaard i samtale med leder af H.C. Andersen Centret, Torsten Bøgh Thomsen, tale om queer elementer i H.C. Andersens biografi og forfatterskab med udgangspunkt i Andersens brevveksling og fælles læsning af den mindre kendte fortælling ”Venskabs-Pagten” fra 1862. 

Alle er velkomne!

 

Gratis entré, billet nødvendig.


Arrangeret af H.C. Andersen Centret, SDU.
H.C. Andersen Centret LIVE er støttet af H.C. Andersen Fonden.

H.C. Andersen Fonden

 

Onsdag 22. november 2023 kl. 16-17

Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 Odense

Reservér plads

Gratis entré, tilmelding nødvendig.

Tilmeld dig her

Arrangementer

Se alle arrangementerne i HCAC LIVE-serien

Redaktionen afsluttet: 17.10.2023