Skip to main content
Nyheder
HCAC LIVE

Lilian Brøgger: En billedmager læser H.C. Andersen

Hør illustrator Lilian Brøgger fortælle om sit arbejde med at nyfortolke Andersens univers, og hvordan Andersens egne collager, tegninger og papirklip har inspireret hende i arbejdet med bogen 'Den fattige dreng fra Odense'. I samtale med lektor Mads Sohl Jessen, H.C. Andersen Centret, SDU.

“Hold op med at mishandle H.C. Andersen" lød overskriften i en anmeldelse af mine illustrationer til Ole Lukøje.

Det er mange år siden, men jeg lærte her, at man ikke ustraffet rører ved klassikerne. Andersens univers kan dog sagtens bære det - igen og igen at blive nyfortolket i billeder og andre medier. Hans eventyr og historier er så universelle, at de giver mening og dybde også i dag. Det er vel netop ved at blive billedliggjort, at Andersens univers stadig lever i bedste velgående. Selv skabte han collager, tegninger og papirklip, hvis udtryk var langt forud for hans tid. Det har jeg ladet mig inspirere af i bogen Den fattige dreng fra Odense.

CV
IIllustrator af næsten 300 bogværker inden for mange genrer: Billedbøger, illustrerede bøger, graphic novels, og en tegneserie eller to. Det hænder også, at jeg forfatter en tekst. Sidst en erindringsbog: Skibet skal sejle i nat (2022).


Alle er velkomne!

 

Gratis entré, billet nødvendig.

Arrangeret af H.C. Andersen Centret, SDU.
H.C. Andersen Centret LIVE er støttet af H.C. Andersen Fonden.

H.C. Andersen Fonden

 

Torsdag 18. januar 2024 kl. 16.30-18

Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 Odense

Reservér plads

Gratis entré, tilmelding nødvendig.

Tilmeld dig her

Arrangementer

Se alle arrangementerne i HCAC LIVE-serien

Redaktionen afsluttet: 23.11.2023