Skip to main content
Nyheder
HCAC LIVE

Harald Voetmann: Den samtidskritiske H.C. Andersen

Mød en af de mest roste forfattere i ny dansk litteratur og hør om hans interesse for H.C. Andersen og hans værk, når Harald Voetmann gæster Odense Adelige Jomfrukloster.

Hvordan ville en sensibel og helbredsopmærksom digter som H.C. Andersen holde sig karsk i et corona-nedlukket Danmark? Det giver forfatteren Harald Voetmann et bud på i sin satiriske pastiche over Andersens debutudgivelse Fodreise fra 1829, som udkom i 2020 med titlen Andersens Quarantaine-Dagbog. - Ogsaa indeholdende hans Fodreise fra Nyhavn til Amalienborg med kort Ophold ved Magasin du Nord i Aaret 2020.

Udover Andersens maniske forsøg på at hamstre håndsprit i et København, der er tørlagt for dette ”kostelige fluidum”, rummer bogen en ekspressiv og vidtforgrenet samfundssatire, hvor så forskellige emner som kongehuset, litteraturkritikken, klimakrisen, forbrugssamfundet og samtidslitteraturen får en tur igennem ghostwriterens kritiske mølle. Men hvad er det ved især den unge Andersens temperament og vilde stil, der 200 år efter stadig virker frisk og oplagt til samtidsrevsende, litterære eksperimenter? Det vil vi sætte fokus på denne eftermiddag i en samtale mellem Harald Voetmann, professor i nordisk litteratur Anne-Marie Mai og leder af H.C. Andersen Centret Torsten Bøgh Thomsen.

Alle er velkomne!

Arrangeret af H.C. Andersen Centret, SDU

Find eventet på Facebook.
Find vej: 

 

HCAC LIVE er støttet af H.C. Andersen Fonden.

H.C. Andersen Fonden

 

Torsdag 13. april 2023 kl. 15-16.30

Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 odense C

Reservér plads

Billetsalget er lukket

Arrangementer

Se alle arrangementerne i HCAC LIVE-serien

Redaktionen afsluttet: 17.02.2023