Skip to main content

To af H.C. Andersen Centrets medarbejdere indtræder som medlemmer af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

H.C. Andersen Centret er glade for at kunne annoncere, at Det Danske Sprog- og Litteraturselskab har besluttet at optage to af centrets medarbejdere som medlemmer af selskabet. Det drejer sig om lektor og udgaveleder Ane Grum-Schwensen og ph.d. og specialkonsulent Nils Holger Németh Berg.

"Der er oplagte muligheder for videre samarbejde om specialiserede emner som bibliografier, IT-infrastruktur og genetiske videnskabelige udgaver. Som historiker og medlem af Kildeskriftselskabets styrelse glæder jeg mig også til at afsøge mulighederne for samarbejder om sådanne emner på tværs af de historiske kulturvidenskaber”, siger Nils Holger Németh Berg

”Det Danske Sprog- og Litteraturselskab har længe været en meget væsentlig samarbejdspartner for H.C. Andersen Centret, i nyere tid særligt i forbindelse med pilotprojektet (2017-2019) og udgivelsesprojektet ”H.C. Andersens Eventyr og Historier – den digitale manuskriptudgave” (2020-2030). Jeg har kendt til selskabets i allerbedste forstand autoritative udgivelser siden min studietid, og har siden i kraft af samarbejdet lært institutionen at kende som en uvurderlig kapacitet, med højt specialiserede, vidende og meget hjælpsomme medarbejdere og medlemmer. Derfor føles det både ærefuldt og som en stor tillidserklæring at være blevet indvalgt som medlem af DSL. Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til tilliden”, siger Ane Grum-Schwensen.

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, DSL, er et udgiverselskab i tilknytning til Kulturministeriet. Selskabet har siden 1911 udgivet dansk litteratur, danske historiske kilder, dansk naturvidenskabs- og lærdomshistorie samt ordbøger. Selskabet har ca. 40 medarbejdere og er organiseret som en selvsupplerende, almennyttig forening med ca. 100 medlemmer, der indvælges på selskabets årsmøde. Selskabet ledes af direktør Karen Skovgaard-Petersen og en bestyrelse med seks medlemmer.

Læs mere om DSL på www.dsl.dk 

Redaktionen afsluttet: 31.05.2023