Skip to main content
Generation Sunde Børn

Skolemadsordning med fokus på fællesskab og trivsel

Mad på tallerken

En skolemadsordning med fokus på sunde vaner

Børnene får serveret mad af gode råvarer, som skal danne grundlag for sunde vaner, mindske sociale ulighed og samtidig være med til at sikre en stabil vægtudvikling.
 
Alle børn, der går i 1. og 2. klasse ved projektets start, er med i skolemadsordningen. Skolemaden leveres af skolemadsleverandør ØJN.
 
Alle lærere og pædagoger, som spiser med børnene, deltager i et 4-timers kursus, inden de starter på skolemadsordningen. Undervisningen fokuserer på den bagvedliggende pædagogik, madkompetencer, kostråd og ernæring samt den praktiske håndtering af spisesituationen.
 

Maden og rammerne for måltidet

Maden er lavet af økologiske fødevarer og færdigtilberedes på skolen af en køkkenhelt. Alle måltider ernæringsberegnede, så det passer til børn i 1., 2. og 3.klasses behov.
 
Skolemaden lever op til de officielle anbefalinger og har fokus på: fisk, frugt, grønt, fuldkorn og vand. 
 
Måltidets rammer er vigtige, og der skal være tid nok til at spise og nyde maden. Hver klasse afsætter ekstra tid til måltiderne, og børnene spiser i små bordgrupper med ca. fire personer. Det giver en tryg og hyggelig stemning samtidig med at styrke fællesskabet. Bordgruppen spiser fra et fælles fad, der er hentet og serveret af en bordhelt.
 

Madmod

Børn bliver mere madmodige af at spise sammen med andre børn. Vi har derfor fokus på madmod, og vi opfordrerbørnene til at undersøge maden med sanserne (dufte, røre, osv.). 

 


 

 

Har du spørgsmål, så skriv gerne til os!

Kontakt