Skip to main content
Forside

Bevægelse

Bevægelse for alle børn

Formålet med bevægelsesindsatsen er at inspirere alle børn til at finde glæde ved at bevæge sig, også med høj intensitet, og derved forbedre deres trivsel, læring og livslange sundhed.

Kerneelementet er indførelsen af 3x40 minutters fysisk aktivitet pr. uge med sportsaktiviteter, der på en sjov og inkluderende måde naturligt fremmer højintens fysisk aktivitet med udgangspunkt i idrætsgrene, der også kan dyrkes i fritiden (FIT FIRST 10), hvorfor de lokale idrætsforeninger også bliver inviteret til at deltage i projektet.

Derudover vil vi arbejde tæt sammen med lærere og pædagoger om at tilbyde bevægelsesaktiviteter for alle i frikvarterer og SFO-tid.


Forældrenes rolle

I løbet af den toårige projektperiode afholder vi forældreworkshops for at udbrede viden om betydningen af fysisk aktivitet og for at give inspiration til, hvordan man kan hjælpe sine børn til at bevæge sig og finde glæde ved det.

Vi ønsker at bidrage til, at forældrene får gode ideer til, hvordan man kan arbejde med bevægelse ved fx klassearrangementer såsom fødselsdage og lignende. Vi vil også informere forældrene om betydningen af aktiv transport til og fra skole og medvirke til at sikre, at der er gode forhold for at børnene kan gå og cykle til skole.


Weekend og ferieaktiviteter

For nogle børn giver det sig selv at være aktiv med sport i weekender og ferier, mens der for andre kan være tidspunkter med mindre bevægelse end i hverdagen.

I Generation Sunde Børn, vil vi sammen med idrætsklubber og SFO-tilbud arbejde for, at alle børn får mulighed for at bevæge sig og arrangere weekendaktiviteter og feriecamps.

Skriv til os!

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os.

Kontakt

Sidst opdateret: 20.10.2023