Skip to main content
SOC
Bogudgivelse

Tre nye bøger sætter spot på landdistrikterne

Hvad handler livskvalitet på landet egentlig om? Og hvad indebærer det at have 'ret til at være et landdistrikt'? I tre bogudgivelser undersøger CLF-forskere centrale spørgsmål om livet på landet.

Af Camilla Wissing Mortensen, , 30-04-2022

Livskvalitet i landdistrikterne

Folk på landet er lykkeligere, end folk der bor i byen. Det indikerer nyere forskning, der har sammenlignet land- og byboere i de samme lande.

Men er livskvaliteten virkelig bedre i landdistrikterne? Hvordan og under hvilke omstændigheder er dette tilfældet? Hvad kan vi lære af at grave dybere ned i begrebet lykke i landdistrikterne og byerne, og hvilke kritiske spørgsmål efterlader det os med henblik på fremtiden?

Bogen ’Rural Quality of Life’ dykker ned i disse spørgsmål ved at spørge, hvad livskvalitet i landdistrikterne egentlig handler om.  

Bogen er blandt andre skrevet af CLF-forskeren Pia Heike Johansen og tidligere CLF-forsker Jens Kaae Fisker sammen med en række andre medforfattere. 

Køb bogen her

Retten til at være et landdistrikt

I bogen ’The Right to Be Rural’ sætter en række forskere fokus på, hvordan fællesskaber på landet skabes, vedligeholdes og udfordres.

Gennem konceptet om ’retten til at være et landdistrikt’ belyser forskerne ikke kun de udfordringer, som landdistrikter over hele verden står over for, men også lokalsamfundenes modstandskraft over for disse udfordringer.

Bogen stiller det centrale spørgsmål: ”Er der en ret til at være landdistrikt?” og sætter fokus på, at retten til medborgerskab er afgørende for at studere og forstå livet på landet i det enogtyvende århundrede.

Den henvender sig til forskere og politiske beslutningstagere, der beskæftiger sig med service, sundhed og velvære i landdistrikterne.  

CLF-forskerne Egon Noe og Annette Aagaard Thuesen og tidligere CLF-forsker Jens Kaae Fisker har bidraget med et kapitel til bogen.

Køb bogen her

Blå retfærdighed:  Spot på bæredygtigt småfiskeri

For småfiskeri over hele verden kan initiativer som ’Blue Growth’ og ’Blue Economy’ være med til at sikre en bæredygtig udvikling. I bogen ’Blue Justice’ sætter en række forskere fokus på bæredygtig udvikling i havene.

CLF-forskeren Annette Aagaard Thuesen er medforfatter på et kapitel om oprettelsen af ’Fisheries Local Action Group (FLAGs)’. Et initiativ, der blandt andet sigter mod at fremme økonomisk vækst og skabe jobs i de lokalsamfund, der er afhængige af fiskeri og akvakultur. 

Køb bogen her 

Redaktionen afsluttet: 30.04.2022