Skip to main content
SOC
Bogudgivelse

Som en vinter uden jul: Ny bog undersøger musikfestivaler i en pandemitid

I en ny bog undersøger forskere, hvordan kultur- og musikrum blev genskabt i Coronapandemien.

Af Camilla Wissing Mortensen, , 27-06-2022

Festivalsæsonen er atter over os, og denne uge blev årets Roskilde Festival så skudt i gang.

Den traditionsrige festival er altid længe ventet, men i år er helt speciel. Festivalen åbner nemlig dørene for første gang, siden Corona lukkede festival-Danmark ned tilbage i 2020 – året, hvor Roskilde Festival endda skulle have fejret sin gang nummer 50.

Nu sætter bogen “Remaking Culture and Music Spaces. Affects, Infrastructure, Futures” så fokus på, hvordan vi genskaber kultur- og musikrum under en pandemi.

Køb bogen

Bogen er redigeret af Ian Woddward, Jo Haynes, Pauwke Berkers, Aileen Dillane and Karolina Golemo som en del af et større EU-projekt om musikfestivaller og er en samling af dansk og international forskning på området. 

Køb bogen her

Bogen er redigeret af Ian Woddward, Jo Haynes, Pauwke Berkers, Aileen Dillane and Karolina Golemo som en del af et større EU-projekt om musikfestivaler og er en samling af dansk og international forskning på området.

I bogen undersøger forskerne, hvordan kultur- og musikrum blev genskabt under Covid-19-pandemien, og hvordan kulturproducenter navigerede i de usikre forhold ved at skabe, designe og organisere nye begivenheder og ved at lave alternative kombinationer af praksisser og rum.    

Som vinter uden jul

Bogen indeholder et kapitel af tre kultursociologer fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, Annette Michelsen la Cour, Mette Kousholt og Emilie K. Holse, der har undersøgt, hvad aflysningen af Roskilde Festival betød for festivaldeltagerne.

Om Roskilde Festival-projektet

Bogkapitlet formidler et større forskningsprojekt, som blev foretaget af Mette Kousholt, Emilie K. Holse, Annette Michelsen la Cour og Matlthe Sebastian Rye Thomsen i 2020. Derudover har Sara Witte stået for de kvantitative analyser i projektet.

I forskningsprojektet undersøgte de, hvad aflysningen af Roskilde Festival betød for festivaldeltagerne.

Læs om forskningsprojektet her 

For hvad ville festivaldeltagerne gøre med dette pludselige tomrum?

I kapitlet ”Like a winter without Christmas: Interaction Rituals and the disruption of the Roskilde Festival” udforsker kultursociologerne festivaldeltagernes ritualer og traditioner på Roskilde Festival – og de undersøger, hvordan festivaldeltagerne efter nedlukningen af festivalen reproducerer disse ritualer og traditioner uden for festivalpladsen som reaktion på savnet af Roskilde Festival. 

Køb bogen her 

Bog

Projektet bag bogen

Bogen er blevet til som et led i et europæisk forskningsprojekt omkring musikfestivaler, Festiversities.

Læs om projektet her

Redaktionen afsluttet: 27.06.2022