Skip to main content
SOC
Pris

Landdistriktsforsker vinder pris for forskningsartikel om turistaktiviteter

Det spanske netværk af turismeforskere har tildelt prisen for den bedste forskningsartikel inden for turisme i 2021 til Barbora Gulisova.

Af Camilla Wissing Mortensen, , 18-03-2022

Det spanske netværk af turismeforskere har tildelt prisen for den bedste forskningsartikel inden for turisme i 2021 til vores tidligere ph.d.-studerende og postdoc Barbora Gulisova. 

Hun har vundet prisen for artiklen ”Tracking visitors in crowded spaces using zenith images: Drones and time-lapse”, som hun har skrevet sammen med to forskere fra University of Girona. Den blev valgt ud fra en pulje af artikler indsendt af netværkets medlemmer.   

Artiklen handler om at bruge droner og time-lapse-video til at undersøge turisternes opførsel på kulturarvssteder med mange turister. Forskerne har brugt dronefotos og time-laps-video fra Archaeology Museum of Catalonia Empúries og katedralpladsen i Girona, Spanien, hvor de ved at analysere billederne kunne se, hvilke områder der er mest trafikerede og i længst tid, og hvor der kunne sættes ind for at sprede turisterne ud. Optagelserne kan altså hjælpe med at planlægge turistaktiviteterne på stedet.

Selvom Barbora vandt prisen sidste år, blev den først uddelt i januar i år.
 
Hvis du er interesseret i at læse artiklen, kan du skrive til Barbora Gulisova på: bagu@sam.sdu.dk 

Redaktionen afsluttet: 18.03.2022