Skip to main content
Forskningsenheden for Almen Praksis

Kom til foredrag på Forskningsenheden for Almen Praksis!

To garvede praktiserende læger og forskere fortæller om uforklarede symptomer og placebo torsdag den 12. oktober kl. 17-19 i Odense.

Explaining (medically unexplained) symptoms

Professor og praktiserende læge Chris Burton fra England vil holde oplæg om, hvordan vi med den nyeste viden kan forstå medicinsk uforklarede symptomer. Der vil være fokus på, hvordan vi i daglig klinisk praksis kan formidle brugbare forklaringsmodeller til gavn for patienterne.

Chris Burton er professor i almen medicin ved University of Sheffield i England. Han har arbejdet som praktiserende læge i et landdistrikt i Skotland det meste af sin professionelle karriere og forsker nu i patienter med persisterende, fysiske symptomer.

Forståelse af placebo og betydningen for funktionelle lidelser

Professor Frede Olesen vil gennemgå ny forskning om placeboeffekten og dens biomedicinske grundlag. Han vil med udgangspunkt i denne viden give forslag til en moderne forståelse af funktionelle lidelser og dermed også komme med forslag til en naturlig forklaring af disse lidelsers underliggende patofysiologi.

Frede Olesen er professor i almen medicin ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus, hvor han tidligere har været forskningsleder. Frede Olesen har siden 1992 arbejdet med forskning i almenmedicinske kerneopgaver, og han har ind til for få år siden arbejdet som praktiserende læge. 

Målgruppe: Praktiserende læger i Region Syddanmark, andre læger og forskere med interesse for symptomer og funktionelle lidelser.

Tid og sted: Torsdag den 12. oktober kl. 17.00-19.00, Forskningsenheden for Almen Praksis, J.B. Winsløws Vej 9B, 3. sal lokale 4.48.

Vejviser og Parkeringsregler

Reglerne for parkering på parkeringspladsen ved universitetsbygningerne på J.B. Winsløws Vej 9, DK-5000 Odense C fordrer, at gæster, der ankommer i bil, angiver registreringsnummeret på deres bil på ipad’en i forhallen i J.B. Winsløws Vej 9B, så snart de ankommer. Der er nogle få parkeringspladser, hvor P-skive kan anvendes, men dette fremgår af skiltningen. Hvis man ikke har registreret sin bil, kan man risikere at få en parkeringsbøde

  

Pris: Gratis. Forskningsenheden for Almen Praksis, SDU står for arrangementet.

Program:

16.30: Sandwich, vand, te og kaffe ved indgangen

17.00: Velkomst /v. Dorte Jarbøl og Marianne Rosendal

17.15: Explaining (medically unexplained) symptoms (på engelsk) /v. Chris Burton

18.00: Forståelse af placebo og betydningen for funktionelle lidelser (på dansk) /v. Frede Olesen

18.40: Spørgsmål og fælles debat

19.00: Tak for i aften

Tilmeld dig venligst foredraget her senest fredag den 6. oktober.  Hvis du efter tilmelding bliver forhindret i at deltage, bedes du sende en mail til Kathryn Holbech: kholbech@health.sdu.dk

 

 

 

Redaktionen afsluttet: 22.08.2017