Skip to main content
Syddansk Universitet Business School
business school days 2025

HA-studerende Frederik Mikkelsen vinder Aktiedysten ved Business School Days 2025 og scorer unik dag sammen med investeringsrådgivere fra Fynske Bank

Man vinder ikke, hvis man gør som alle andre. Det var den strategi, Frederik Mikkelsen valgte, da han – sammen med de øvrige deltagere i Aktiedysten – fik en fiktiv million stillet til rådighed og opgaven om at få mest muligt ud af den. Tre uger senere stod han som vinder af Aktiedysten ved Business School Days 2025 og fik som belønning en formiddag med Fynske Banks investeringsrådgivere.

Der var meget på spil, da Aktiedysten blev skudt i gang ved Business School Days 2025; her skulle 83 studerende kæmpe om at få det største risikojusterede afkast og sikre sig en investeringssamtale med Fynske Bank. Her blev det Frederik Mikkelsen fra HA, der løb med sejren.

Frederik har altid haft interesse for investeringer. Allerede som 13-årig købte han sine første aktier, da han investerede i det svenske selskab Fingerprint, der i årene op til havde været blandt de mest hypede og populære også blandt private danske investorer.

Svenskerne havde deres fingeraftrykslæsere i alt fra smartphones og betalingskort til biler og døre som en sikker og nem måde at identificere sig på via sit unikke fingeraftryk. Det smittede af på aktien, som en overgang bare steg og steg.

Udviklingen fascinerede ham, og en spirende interesse for investeringer tog fart hos Frederik, der nu er 20 år og læser erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet Business School i Odense.

- Jeg har altid syntes, det var spændende - ikke kun at følge med i, hvad der sker på markederne, men også at lære at bruge nøgletal og analyser til selv at vurdere, hvornår noget er en god investering, og udfordre andres holdninger, fortæller Frederik Mikkelsen.

Rådgiver viser Frederik aktie analytics på en skærm

Stor risikovillighed

Han lærte hurtigt, at investering ikke er lig med sikker gevinst, for Fingerprint oplevede efterfølgende en lang og dyb nedtur. Men én ting er virkeligheden og risikoen for, at investeringen falder i værdi.

Noget andet er et aktiespil over ganske kort tid.

Frederik Mikkelsen turde derfor løbe en langt større risiko i Aktiedysten, end han ellers ville have gjort, fordi der var tale om en fiktiv million; her endte han med at time markedet på det perfekte tidspunkt.

- De fleste andre gik efter de store aktier som Tesla og Nvidia, men jeg vidste, at jeg ikke ville vinde, hvis jeg gjorde det samme som alle andre. Jeg måtte gå efter nogle aktier, der havde potentiale til at stige meget og håbe på, at timingen ville være rigtig, forklarer Frederik Mikkelsen.

Han satte derfor en stor del af sin portefølje i det mindre biotekselskab PLOS Therapeutics, som netop stod overfor at skulle offentliggøre nogle kliniske resultater. Timingen viste sig at være perfekt. Resultaterne var positive, aktien steg og Frederik Mikkelsen var hurtig til at tage gevinsten hjem, inden markedet vendte.

- Havde det været mine egne penge, havde jeg aldrig taget så stor en risiko, men det er netop det fede ved Aktiedysten. Man kan eksperimentere og prøve forskellige ting af, siger han.

Unikt indblik hos Fynske Bank

Som vinder af Aktiedysten fik han udover æren også et unikt indblik i hverdagen som porteføljemanager og investeringsrådgiver i Fynske Bank, da han brugte en halv dag med Finans- og Formuedirektør Hans Erik Hansen og de to investeringsrådgivere René Andersen og Kenneth Aurbo Herold krydret med et detaljeret oplæg om defence-aktier og cybersikkerhed fra Torben Bech, aktiechef hos Maj Invest.

En karrierevej, han selv kunne overveje på sigt.

Frederik Mikkelsen fik også chancen for at stille spørgsmål om alt fra Trumps toldmur til værdikæder og risikospredning.

Dermed fik Frederik Mikkelsen også brugbar viden i forhold til, hvornår han efter en periode uden for investeringsmarkederne, igen skal investere sine penge. For selv om hans første investering i svenske Fingerprint er faldet markant, siden han fik aktierne som 13-årig, har hans mod på at investere – også for sin egen opsparing – ikke ændret sig.

- Det har været virkelig spændende at finde ud af, hvor mange ting, man skal tage i betragtning, når man investerer, og jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvad jeg vil investere i, når jeg skal ind på markedet igen. Men det skal jeg på et tidspunkt, for det er helt sikker på, at mine penge bliver mindre værd, hvis de bare står i banken, siger Frederik Mikkelsen.

For Fynske Bank og Finans- og Formuechef Hans Erik Hansen betyder det noget at møde unge, som interesserer sig for investeringer på et seriøst niveau.

- Det er en fornøjelse at kunne dele erfaringer og forhåbentlig også inspirere dem. Frederik har vist stort mod i spillet, men han er også meget bevidst om, at der er stor forskel på et aktiespil og den virkelige verden, og det er helt afgørende, at man som investor gør sig meget klart, hvor stor en risiko, man er villig til at løbe, siger han.

På business schoolen vil vi gerne ønske Frederik Mikkelsen stort tillykke med hans imponerende og velfortjente sejr. Med et risikojusteret afkast på hele 12,5 % og et samlet afkast på 244.900 kr. har Frederik leveret et resultat, der vidner om stærke analytiske evner og solid investeringsforståelse. Vi vil samtidig rette en stor tak til Fynske Bank for et værdifuldt samarbejde, som er med til at styrke den faglige udvikling og virkelighedsnære læring for vores studerende.

Redaktionen afsluttet: 14.05.2025