Skip to main content
Syddansk Universitet Business School
Mød en alumne

Mød alumne Andreas Fjord Larsen

"Min uddannelse har givet mig en stærk metodisk og analytisk tilgang, som jeg bruger hver dag i arbejdet med mine kunder."

Andreas Fjord Larsen
Uddannet: cand. merc. Strategisk Kommunikation og Brandledelse 
Stilling: Strategisk Sikkerhedskonsulent

Andreas’ rolle i erhvervslivet
Som selvstændig konsulent hjælper Andreas virksomheder med at analysere og beregne risikofaktorer ved potentielle cyberangreb. En stor del af hans arbejde består i at identificere og opsøge potentielle kunder samt støtte dem i at udarbejde praksisser for informationssikkerhed, særligt i tilfælde af sikkerhedsbrud.

Andreas har været særlig dygtig til at udnytte sit netværk fra det gamle Erhvervshus Syd til at opbygge en solid kundeportefølje – både i Region Syddanmark og Aarhus. Hans primære målgruppe er små og mellemstore virksomheder, som ofte ikke har implementeret forebyggende tiltag inden for cybersikkerhed. Disse virksomheder er typisk mere sårbare over for angreb, da økonomiske begrænsninger spiller en afgørende rolle for, hvor mange ressourcer de har til rådighed.

Andreas har en cand.merc.-uddannelse med speciale i strategisk kommunikation og brandledelse. Det giver ham ikke blot kompetencer til at udføre dybdegående beregninger af en virksomheds potentielle værdier i tilfælde af f.eks. en løsesum, men også til at yde målrettet rådgivning om, hvordan cybersikkerhed og risikostyring kan integreres som en naturlig del af den daglige forretningsdrift. Når han har foretaget en grundig analyse af virksomhedens aktiver, leverer han en rapport, der identificerer konkrete risikoområder – eksempelvis hvis medarbejdere utilsigtet klikker på skadelige links. Derudover præsenterer han forslag til, hvordan virksomheden kan arbejde strategisk med deres værdi- og risikoeksponering.

Ud over sit virke som konsulent, hjælper han også virksomheder med økonomistyring. Han er i gang med at udvikle et kursus målrettet erhvervsdrivende, der skal lære dem selv at udarbejde regnskaber. Derudover tilbyder han eksamensforberedende kurser og holder foredrag, hvor han deler sin viden om risikostyring og økonomi.

Uddannelsesvalg
Da Andreas skulle vælge uddannelse, var det næsten givet på forhånd, at han ville gå økonomiens vej. Med en far med økonomisk baggrund lå feltet tæt på. Han startede først på en bachelor i Økonomi (Oecon) og gennemførte de første fire semestre umiddelbart efter gymnasiet, men han valgte dog at afbryde uddannelsen, fordi han ønskede mere end blot tal og teorier – han ville også have en dybere forståelse for mennesker og deres adfærd. I 2019 genstartede han studielivet på Market and Management Anthropology (MMA); her fik et mere nuanceret billede af samfundet end det rent økonomiske, og han fik samtidigt muligheden for at kombinere sin viden om økonomi med indsigt i menneskelig adfærd og strategisk kommunikation.

Som studiet skred frem, opbyggede Andreas stærke relationer til både forskere og undervisere på campus i Odense. Han engagerede sig aktivt i studenterpolitiske sammenhænge og blev en central del af det faglige og sociale studiemiljø. Den tætte faglige tilknytning og hans voksende nysgerrighed gav ham lyst til at fortsætte på kandidaten, hvor han kunne fordybe sig i de emner, der for alvor optog ham.

Andreas havde en klar ambition om at arbejde strategisk med udvikling i virksomheder og organisationer. Derfor valgte han at læse en cand.merc.-uddannelse, som skærpede hans evner til at analysere problemstillinger kvantitativt – en perfekt faglig overbygning til den kvalitative tilgang, han havde tilegnet sig på MMA.

For Andreas blev cand.merc.-studiet en ideel videreførelse af hans interesser. Det gav ham ikke blot mulighed for at arbejde mere helhedsorienteret med virksomheder, men også for at videreføre sin fars arv og interessen for det økonomiske felt– samtidig med, at han tilføjede sin egen menneskelige og analytiske dimension.

Vigtigheden i uddannelsen
Andreas’ uddannelse har lagt grundstenen for hans professionelle udvikling. Den danner fundamentet for den tilgang, han hver dag anvender i sit arbejde med kunder.

”Jeg kan bruge min uddannelse på mange forskellige måder, blandt andet ved at kunne konkretisere en problemstilling og formidle den klart og forståeligt til modtageren. Jeg har haft det relativt nemt ved at tage store opgaver og udskille de vigtigste elementer, så budskabet står tydeligt frem.”

Hvis man spørger Andreas, er hans største kompetence fra studiet evnen til at undersøge komplekse problemstillinger. Når han løser opgaver, bygger hans tilgang på evnen til at oversætte akademiske værktøjer til konkrete og brugbare løsninger. Han ser løbende overlap mellem sin nuværende arbejdsform og de redskaber, han tilegnede sig under studiet. Selvom det arbejde, han i dag udfører med regnskaber, ikke nødvendigvis svarer én-til-én med undervisningen i regnskab oplever han stadig, at de metoder og analytiske tilgange, han lærte på universitetet, er direkte anvendelige i praksis. Særligt i kundedialogen trækker han på sin viden fra MMA-uddannelsen, hvor han lærte at kommunikere på en måde, der skaber genkendelse hos modtageren og hjælper dem med at se sig selv i en fremtidig løsning. Hans uddannelse gør ham i dag i stand til at videregive sin viden, så andre erhvervsdrivende får de nødvendige værktøjer til at drive deres virksomheder både økonomisk ansvarligt og med fokus på sikkerhed.

Andreas’ råd til studerende

Tag en uddannelse på SDU, fordi

  •  der er mange muligheder på tværs af campusser og studieretninger.
  • SDU er kendt for at udvikle nye og spændende uddannelser. • Du udvikler dig både fagligt og personligt.

Tilrettelæg studietiden som det passer dig, fordi

  • du kan finde et studiejob, som giver dig nye, brugbare kompetencer – det behøver ikke være direkte studierelevant.
  • praktik og studiejob giver erfaring, netværk og afklaring af din karriere.
Redaktionen afsluttet: 07.07.2025