Skip to main content

Publikationer til download

VADEMECUM. Contemporary and Cold War History Scandinavia - af Thomas Wegener Friis og Nils Abraham (red.)

Hvor ligger arkivet for venskabsforeningen Danmark-Sovjetunionen? Hvem beskæftigede sig med Nordnorge under den Kolde Krig? Hvor finder jeg nu lige gode billeder til moderne militærhistorie? Hvor finder jeg ud af, hvad Jytte Hilden fortalte til DIIS-rapporten om Danmark under den Kolde Krig?

Det er nogle af de spørgsmål, man kan finde svar på i arkivoversigten ”Vademecum. Contemporary and Cold War history Scandinavia”. Den gør vejen lettere til næsten tohundrede arkiver, biblioteker, museer, forskningsinstitutioner og tidsskrifter, der beskæftiger sig med den Kolde Krig i Danmark, Sverige og Norge. Den giver desuden læseren en kort introduktion i koldkrigsforskningen i Norden.

Håndbogen er støttet af Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Regime, der er en vigtig europæisk institution inden for samtidshistorie. Vejviseren er en del af en serie, der også har kortlagt forskningen i blandt andet Tyskland, Storbritannien, Ukraine, Bulgarien og Tjekkiet.

Download bogen her

 


 

 

Hauptvervaltung A (HV A) - af Helmut Müller-Enbergs

Download vores adjungerede professor Helmut Müller-Enbergs' håndbog over den østtyske efterretningstjenestes opbygning og opgaver (PDF; 5,3 MB).

Helmut Müller-Enbergs er seniorforsker ved Stasi-arkivet i Berlin (BStU), og har siden 2010 været adjungeret professor ved Syddansk Universitet.

Helmut Müller-Enbergs profil | Wiki

Sidst opdateret: 24.04.2020