Skip to main content

Food System Change på FoodLab: Lav det! Smag på det!

Den 23. april inviterer vi til at deltage i FoodLab til et forskningsarrangement med fokus på ændring af fødevaresystemet. 

FoodLab er et levende fødevarelaboratorium i centrum af Kolding. Det har til huse på Riberdyb 10 sammen med FoodReformers, Fællesskabet Kolding, kunstnere og designere, som opholder sig dér. FoodLab er et forsknings- og innovationsrum, som borgerne kan besøge for at eksperimentere med mad, deltage i workshops og grønne aktiviteter og lære mere om Koldings Food 2030-politik. Food 2030 i Kolding er en del af FUSILLI, et fireårigt forskningsprojekt finansieret af EU. Vi inviterer til at deltage i følgende aktiviteter:

  • 12.30-14.00 Byg "insekthoteller" – en workshop for alle aldre. Her kan du bygge ”insekthoteller”, som du kan tage med hjem og lære om biodiversiteten i Kolding. Denne aktivitet vil lancere ”the Pollinator Project”, et citizen-science projekt, der skal kortlægge og udvide kortet over insekthoteller omkring Kolding. Endelig kan du bidrage til og bygge videre på den viden, vi i forvejen har om vores lokale små bestøvere.
  • 13.00-14.00 Skab din egen fødevareemballage: Er du nysgerrig efter at vide, hvordan du kan bruge bioplast til at fremstille bæredygtig fødevareemballage? I så fald er dette lige en workshop for dig! Du lærer at lave dine egne bioplastkreationer og deltage i praktiske aktiviteter.
  • 14.30-15.30 Cooking with… en lokal producent. Vær med til at lave mad online med en lokal producent, og hør mere om deres bæredygtige metoder.
  • 16.00-17.00 Oplev CarbonEra: Tag med på en tidsrejse til 2080, og oplev, hvordan design kan bruges til at forestille sig fremtiden og til at arbejde rent praktisk med klima- og fødevaresystemændringer. Denne legende workshop afholdes af de frivillige i Food Reformers. 

De forskellige aktiviteter er åbne for folk i alle aldre, for de unge, de nysgerrige og de ungdommelige! Vi glæder os til at se jer alle sammen!

Følg os på Facebook for at se billeder, videoer og find nærmere informationer om aktiviteterne.

Aktivitetstype
Workshop
Målgruppe
Alle aldre
Tid
Lørdag d. 23. april kl. 12-17
Sted
FoodLab/Riberdyb 10, Kolding


Sidst opdateret: 11.04.2022