Skip to main content

TLC- og HPLC-analyser af chili

Chili er et af verdens mest udbredte krydderier. Hverken det sydamerikanske eller det asiatiske køkken ville være det samme uden. Men chilier kan også bruges i smertebehandling og i peberspray.

Hvad er det i chilierne, der giver den stærke smag? Hvordan måler vi på det? Hvad sker der i kroppen, når vi spiser dem? Workshoppen indledes med et oplæg på ca. 60 min., der bl.a. kommer ind på disse emner. 

Derefter skal deltagerne selv udføre TLC- og HPLC-målinger af indholdsstofferne i forskellige chiliprodukter.

Hvis workshoppen afholdes på SDU, foretages målingerne i vores laboratorier. Hvis workshoppen afholdes på et gymnasium, kan vi om nødvendigt medbringe udstyret til at foretage TLC-målingerne. 

Læringsmål

Biosyntese af naturstoffer

Smag

Kromatografisk analyse

Nerveledning og smerte

Kontakt

For mere information kontakt os på tlf./mail

6550 7444 / brobygning@tek.sdu.dk

Tilbudstype Workshop
Hvor SDU Odense eller dit gymnasium
Varighed 3-4 timer
Pris Oplæg i Region Syddanmark hos jer er gratis, udenfor pålægges transportgodtgørelse. Oplæg hos os kræver egne transportudgifter.

Sidst opdateret: 07.03.2024