Skip to main content
DA / EN

Bliv civilingeniør i robotteknologi på SDU i Odense – hele Danmarks Robot Valley

Med en kandidatuddannelse i avanceret robotteknologi eller i droner og autonome systemer bliver du uddannet fra et af verdens førende centre for robot- og droneteknologi. På SDU bliver du en del af et spændende miljø, hvor eksperter fra forskningsmiljøet og virksomhederne deler viden og erfaringer og udvikler højteknologiske landvindinger. Al undervisning foregår på engelsk i et internationalt studiemiljø.

Tag et kvantespring – bliv civilingeniør i robot- eller droneteknologi

Drømmer du om at udvikle robotter med kunstig intelligens til hospitaler, industrien eller private hjem? Eller droner, der kan inspicere højspændingsledninger og udbringe blodprøver til hospitaler? På kandidatuddannelsen fordyber du dig i den matematik, fysik og datalogi, som ligger bag robotteknologien, men også i de mere praktiske ingeniørmæssige fag som digitalteknik, elektronik og robotteknik. Uanset hvilken retning, du specialiserer dig i, vil du som civilingeniør i robotteknologi være eftertragtet overalt inden for områder, hvor integration af computere i produkter og systemer tager udviklingen til nye højder.

Firstmover indenfor droneteknologi

Som det første universitet i Europa har SDU siden 2020 tilbudt en specialisering i droneteknologi for civilingeniører i robotteknologi. Uddannelsen finder sted i tæt samarbejde med SDU UAS Test Center og en del af undervisningen finder sted i HCA Airport.

Kandidatuddannelsen

Kandidatuddannelsen er 2-årig og består af 120 ECTS-points. Den tager fat, hvor bacheloruddannelsen slap. Du kan blive optaget på kandidatuddannelsen, uanset om du er bachelor fra SDU eller fra et andet universitet.

På kandidatuddannelsen vælger du at specialisere dig inden for enten:

Avanceret robotteknologi specialiserer dig inden for:

  • Matematisk modellering og computerbaseret modelanalyse
  • Billedbehandling og computer vision
  • Moderne kunstig intelligens

Droneteknologi specialiserer dig inden for:

  • Flynavigation og ruteplanlægning
  • Droneteknologi
  • Sikkerhed relateret til droner
  • Autonome enheders adfærd

Læs mere om uddannelsens opbygning her.

Projekt- og forskningsbaseret læringsmiljø

Du bliver en del af et dynamisk læringsmiljø, som er baseret på projektarbejde, cases og studer. Du lærer om teamwork og samarbejde, så du bliver forberedt til den arbejdsform, du møder i dit kommende arbejdsliv som robotingeniør. Du og dine medstuderende har selv ansvaret for at planlægge og gennemføre projektet – til rette tid. Projektoplæggene kommer som regel fra virksomheder, og vi lægger vægt på, at du løser problemstillinger fra det virkelige liv.
Læs mere om studielivet.

En verden af karrieremuligheder

Der findes kun ganske få uddannelser med så efterspurgte kandidater som robotingeniører. Virksomhederne vil stå på spring for at ansætte dig, mens du stadig er under uddannelse. Som civilingeniør i robotteknologi kan du få job i f.eks. robotbranchen eller flybranchen. Du kan udvikle robotter, webapplikationer, droner eller sikkerhedssystemer.
Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.-grad. For færdiguddannede civilingeniører er der også den mulighed at tage en erhvervsforskeruddannelse, som sker i et tæt samarbejde med en virksomhed, hvor du vil være ansat.
Læs mere om dine karrieremuligheder her.


Mød Magnus, der læser robotteknologi

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense