Skip to main content
DA / EN

Vil du designe og udvikle elektronisk udstyr?

- så er en bacheloruddannelse i electronics noget for dig.

Som civilingeniør i electronics vil du designe og udvikle elektronisk udstyr i mange forskellige sammenhænge. Det kan for eksempel være elektriske biler, grøn energiteknologi såsom vindmøller eller solceller, elektronik til det intelligente hjem eller systemer til industrielle produkter, som sørger for at sænke energiforbruget.

Hvad lærer jeg?

I løbet af studiet lærer du at udvikle forskellige typer af elektroniske produkter. Det kan for eksempel være indenfor grønne energisystemer såsom vindmøller og solceller, robotter  elektriske biler eller elektronik til medicinsk udstyr. Du lærer om analog og digital elektronik samt brugen af signalbehandling. Du lærer også, hvordan man udvikler avanceret software og bruger computerbaserede modellerings- og simuleringsværktøjer for elektroniske komponenter og kredsløb.
Desuden kræver design af elektroniske kredsløb stærke færdigheder i avanceret matematik og en god forståelse af den underliggende fysik, som du også bliver undervist i.

Du skal dog overveje mere end blot de tekniske aspekter, da udviklingen af nye processer og produkter kræver en bredere tilgang. Derfor lærer du at inkludere alle relevante aspekter såsom økonomi og miljø, når du udvikler nye produkter.

Under uddannelsen vil du arbejde i projektgrupper, hvor du sammen med dine medstuderende kommer til at løse problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde. Gennem disse projekter vil du lære hvordan du skal bruge din teoretiske viden i praksis og hvordan det er, at arbejde på et projekt, heriblandt  projektplanlægning, risikovurdering og teamsamarbejde.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde i grupper. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde. På første semester introduceres du til elektronik og hvad der er nødvendigt for at kunne udvikle elektroniske produkter. Dette inkluderer også nogle fagligheder indenfor matematik, fysik og programmering. På andet semester vil du få forståelse af industriel elektronik, der bygges ovenpå dine matematikkundskaber, og du introduceres til signalbehandling og elektroniske filtre. På tredje semester vil du bygge videre på din viden om elektronik og arbejde med mere avancerede elektroniske systemer såsom frekvensomformere og elektromotorer og udvikling af reguleringssystemer. På fjerde semester arbejder du primært med digital elektronik og avanceret hardware og software, som anvendes fx ved digital signalbehandling eller indenfor avancerede reguleringssystemer. Femte semester handler om tværfagligt samarbejde, projektledelse og effektelektronik. Du kan også vælge at læse semestret i udlandet. På sjette semester kan du specialisere dig via valgfag, samtidig med at du skriver dit bachelorprojekt, hvor du bruger din viden fra de tidligere semestre.
Uddannelsen udbydes på engelsk.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning

Hvad kan jeg blive?

Med en bacheloruddannelse i electronics er det muligt at fortsætte dine studier med en kandidat i electronics. Som færdiguddannet kandidat (civilingeniør) i electronics vil du typisk arbejde med udvikling, projektledelse, rådgivning eller salg. Du kan for eksempel arbejde med elektronik til bæredygtig energiteknologi eller til medicinsk udstyr, computere og datanetværk, softwareudvikling, robotter, og droneteknologi og mange andre produkter, der er baseret på advanceret elektronik. Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og udlandet.
Læs mere om karrieremuligheder her

Kan jeg læse videre?

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. En bachelor i electronics vil derfor ofte fortsætte uddannelsen med en relevant kandidatuddannelse, som fx energisystemer i Odense eller electronics i Sønderborg.

Derfor skal du læse...

  • Du er garanteret dit første job, når du har afsluttet kandidatuddannelsen
  • Du lærer at udvikle og designe elektroniske produkter
  • Du har gode karrieremuligheder både i Danmark og i udlandet

Mød Shashwath og Lukas der læser Electronics

Stemningen som ingeniørstuderende i Sønderborg