Skip to main content

IMADA Future efterår 2019

Institut for Matematik og Datalogi afsluttede årets hektiske studiestarts måned, med at afholde IMADA Future. En karrieremesse for de studerende ved instituttet. Her kunne de møde både tidligere studerende, der fortalte om deres nuværende arbejdsopgaver, samt 29 virksomheder, og organisationer, der alle var på udkig efter nye potentielle kandidater.

De gode råd fra en tidligere studerende


Camilla Stennis afsluttede sin kandidat i Matematik og Økonomi, fra Syddansk Universitet i 2018 og arbejder nu som dataspecialist ved TV2, som er hendes andet job efter hun blev færdig. I hendes oplæg forklarede hun de ivrigt lyttende studerende om alt lige fra, hvilke arbejdsopgaver hun varetog til, hvordan hun mente at studiejobs i høj grad kunne hjælpe i forhold til at score det rette job efter endt uddannelse. Hun fortalte også om, at hun i løbet af hendes første år på arbejdsmarkedet, havde lært en masse om, hvordan hun triveds bedst i forhold til arbejdsrytmer:

”Et af de bedste råd jeg kan give jer er, at I på forhånd skal tage stilling til, hvordan jeres work/life balance skal være. Det er vigtigt at vide om man er en, der kan lide at arbejde på alle tider af døgnet, og hele tiden, eller om man er typen, der trives med at holde fri i weekenden. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg rigtig godt kan lide, at jeg har fri, når jeg går hjem kl 16,” forklarede Camilla, og fortsatte: ”Når I leder efter jeres første job, så skal I dog også huske, at I ikke kan få alt – så selvom I er en efterspurgt faggruppe, så handler det om at balancere mellem lige dele kræsenhed og lige dele realitet” afsluttede Camilla sit oplæg, med et smil på læben.

Hvad leder virksomhederne så efter?


”Folk der er dygtige til at kode og folk der har lyst til at kode – ikke nogen, der kun kradser i overfladen, men nogen som har lyst til at dykke i dybden med noget.” Forklarer Henrik Stær Grove, som er HR Chef og partner i virksomheden House of Code. Han fortsætter:
” Vi har allerede mange generalister, og det er naturligvis også rigtig godt, men det vores virksomhed har brug for, er nogen, der tør at specialisere sig. Derfor er vi også særligt interesserede i at indgå i bachelorprojekter mv., når de studerende stadig er tidligt i deres studieforløb, så vi har mulighed for at præge dem tidligt til at vælge at fokusere på at udvikle apps – som er det vi laver.”
Dog er det ikke nok blot at være god til det faglige forklarer Henrik: ”Og når alt det så er sagt, så kommer de personlige kvaliteter alligevel altid langt før de faglige egenskaber, hos os. De personlige egenskaber vi leder efter er: Passion, højt drive, målrettethed og en stærk team ånd – dvs. at man har lyst til at hjælpe sin kollega mere end, at man har fokus på at hjælpe sig selv. Den veninde, vi alle har, der ringer før festen og spørger om hun kan hjælpe med noget – det er hende vi gerne vil ansætte” afslutter Henrik.

House of Code er en konsulentvirksomhed med kontorer i Odense og Århus, der sælger timer og specialist viden til andre virksomheder, som har brug for at få lavet apps, der matcher deres specifikke behov.

”Vi leder særligt efter kvaliteter som selvstændighed og dét, at man vil engagere sig i virksomheden - når du bliver ansat hos os, så er du med, når du starter – og så er du klar til at gå i gang. Det forventes naturligvis ikke at man kan det samme som en, der har arbejdet hos os i 10 år, men i bund og grund får en nyansat ligeså meget ansvar,” fortæller Fie Morel og Louise Bjerregaard Andersen, som er henholdsvis softwareudvikler og employer branding specialist hos Systematic.

Systematic er en international It-virksomhed, der leverer softwareløsninger til bl.a. Forsvaret og sundhedsvæsnet, samt leverer bibliotekssystemer, og læringsplatforme til folkeskoler. En stor virksomhed der stadig er i vækst, og som er interesserede i alt fra softwareudviklere -og testere, til kandidater med speciale i Business Intelligence og DevOps.
Redaktionen afsluttet: 14.10.2019