Skip to main content

Fødevareudvikling

Fornyelsen i den danske fødevaresektor kommer ikke mindst fra de små producenter, og det er ikke bare interessant for fødevarevirksomhederne selv, men også for alle de, som samarbejder med fødevaresektoren.

Fredag den 1. december 2017 kl. 8.00 - 9.30
Lokale 61.01, Gæstecaféen på 6. sal, SDU Kolding

Der vil være kaffe og morgenbrød fra kl. 8.00
Selve morgenmødet starter kl. 8.15
Det er gratis at deltage i morgenmødet, men tilmelding er nødvendig.


FØDEVAREUDVIKLING

... med småskala fødevareerhverv som bidragydere til innovation, kvalitet og vækst

Fornyelsen i den danske fødevaresektor kommer ikke mindst fra de små producenter, viser en undersøgelse foretaget i et samarbejde mellem Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU), Smagen af Danmark og SDU . Partnerne har gravet ned under overfladen, og sammen med 46 små virksomheder har de undersøgt potentialer og udviklingsbarrierer.
Se rapport om fødevareudvikling her.

Med det som udgangspunkt vil vi på First Mover Morgenmødet sætte fokus på handlekraften og grokraften, som kommer nedefra, og vi vil diskutere med deltagerne, hvordan der kan tilføres mere næring til fødevaresektoren f.eks. gennem samarbejder og gensidig videnoverførsel.

Succes i fødevaresektoren opnås ikke på én bestemt måde

I undersøgelsen er 11 typer af forretningsmodeller identificeret, herunder f.eks.:

  • Oplevelsesbaseret fødevareudbud
  • Upcycling
  • Varemærkeudvikling
  • Franchiset vækst

Der er meget på programmet - ikke bare for fødevarevirksomhederne selv, men også for alle de, som samarbejder med fødevaresektoren - herunder aktører inden for turismen, detailhandlen og den offentlige sektor.

Program

  • De tjener både penge, har det sjovt og skaber udvikling: Eksempler på forretningsmodeller i småskala fødevareerhverv.
    v/Dorte Storper, ceo, VIFU
  • Transformation af viden om småskalaerhverv til nationale og lokale erhvervspolitikker.
    v/Anne-Mette Hjalager, professor, SDU
  • Spørgsmål og diskussion

Oplægsholderne

Anne-Mette Hjalager er professor i turisme ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på SDU Kolding.

Dorte Storper er ceo ved VIFU, Videncenter for fødevareudvikling.

Tilmelding til First Mover
Hvad er First Mover?

SDU First Mover

Spørgsmål?

Kontakt Tina Højrup Kjær på tkh@sdu.dk eller på tlf. 6550 1390.

Spørg om First Mover her ...

Redaktionen afsluttet: 26.09.2017