Skip to main content
DA / EN

Maj

  • 31.05.2016

    Ræs giver ingeniørstuderende ny energi

    Ingeniørstuderende lægger liv og sjæl i at vinde årets ræs med autonome biler. Programmering, sensorer og elektromagneter bliver kogt ned i en lille selvkørende bil, og svær teori giver pludselig mening.

  • 30.05.2016

    Droner skal sprede mariehøns

    Skadedyr skal bekæmpes med mariehøns og mider i stedet for pesticider. Syddansk Universitet skal udvikle en økodrone, som kan bekæmpe skadedyr på helt nye måder.

  • 27.05.2016

    Jøder kan vise vejen til muslimsk integration

    Det er oplagt at kigge på den jødiske folks historie i Danmark, når det gælder integration af muslimer. Det handler om at drage nytte af fortidens successer og fejltrin, mener ph.d.-studerende fra SDU.

  • 20.05.2016

    28 mio. kr. til forskning i litteraturens sociale dimensioner

    SDU modtager stor bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond til at udvikle nye analysemetoder og kortlægge nye litterære emner, der vil gøre os klogere på, hvilken afgørende betydning litteratur har for vores opfattelse af eksempelvis politik, klasseskel og sundhed.

  • 17.05.2016

    Institutdysten: Det handler om at vinde – og være med

    De studerende fra Juridisk Institut vandt pokalen ved årets institutdyst. Men dysten er meget mere end pokalen.

  • 13.05.2016

    40 mio. kroner til forskning i proteiner

    SDU står i spidsen for nyt nationalt projekt, der skal sikre, at proteinforskere får adgang til spritnyt og avanceret udstyr. Målet er at bevare Danmarks førende position inden for dette forskningsfelt.

  • 12.05.2016

    Hvad sker der inde i en politiker?

    Er politikerne lige så farvet af deres personlighed og psykologi som alle os andre? Nyt center på SDU skal gøre os klogere på psykologien bag politisk adfærd

  • 10.05.2016

    Byt din viden og få selv hjælp

    SDU-forsker står bag en ny platform, hvor eksperter og praktikere kan bytte viden med hinanden.

  • 04.05.2016

    Ingeniør fra SDU sikrer hurtigere fly

    Softwarestuderende Henrik Møller Hansen var med til at starte AviationCloud. Virksomheden har specialiseret sig i at sende fly den hurtigste vej gennem skyerne. Det med så stor succes, at en stor amerikansk investor har valgt at satse på virksomheden.