Skip to main content
DA / EN
På SDU Electrical Engineering arbejder vi  med forskning og udvikling af løsninger til en bæredygtig fremtid inden for kraft og industriel elektronik. Vi bidrager dermed primært til verdensmålene # 3, 7, 8, 9, 11 og 13. Her finde du eksempler på vores aktiviteter.
  • Verdensmål 3 – SUNDHED OG TRIVSEL

    SUNDHED OG TRIVSEL understøttes af grundforskning i organiske halvledere, der som nøglekomponenter indgår i fremtidens nethinde-implantater.

  • Verdensmål 7 – BÆREDYGTIG ENERGI

    SDU Electrical Engineering bidrager til bæredygtig energi SDG 7 ved at producere, opbevare og transportere elektricitet og hjælpe med at producere klimaneutral Power-to-X.

  • Verdensmål 8 – ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST

    ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST understøttes af uddannelse af et stigende antal kompetente ingeniører, der skal være med til at løse fremtidens udfordringer i alle livets aspekter. De fleste ingeniører, der dimitterer fra SDU Electrical Engineering, bliver boende i området og bidrager således til de lokale virksomheders økonomiske vækst og overlevelse. Desuden effektelektronik er en af de centrale industrier for at skabe nye job.

  • Verdensmål 9 – INDUSTRI, INNOVATION OG INFRASTRUKTUR

    INDUSTRI, INNOVATION OG INFRASTRUKTUR understøttes af udviklingen af innovative løsninger, der gennem samarbejde med industrielle partnere fører til nye produkter. SDU Electrical Engineering tilfører akademiske kompetencer til den industrielle infrastruktur, og den synergi, der herved opstår, sætter skub i udviklingen af ny bæredygtig infrastruktur i hele samfundet.

  • Verdensmål 11 - BÆREDYGTIGE BYER OG LOKALSAMFUND

    BÆREDYGTIGE BYER OG FÆLLESSKABER understøttes af forskning i kraftelektroniske systemer til e-mobilitet for at reducere CO2-emission og forbedre indre byklima.

  • Verdensmål 13 - KLIMA-INDSATS

    KLIMA-INDSATS understøttes af forskning i moderne strømhalvledere og nye inverter-topologier for at forbedre effektiviteten af effektkonvertering og dermed spare energi. Derudover ser vi på nye applikationer til at udvide brugen af vedvarende energi og støtte overgangen til en kulstoffri verden. Dette for eksempel ved at bruge elektricitet og brint fra grønne kilder til både transport og boligsektoren.

Institut for Mekanik og Elektronik Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400
  • Telefon: +45 6550 1630

Sidst opdateret: 11.11.2022