I februar 2022 påbegyndte artikelserien SDU's arbejde med Verdensmålene, der månedligt dykkede ned i et af Verdensmålene. I artikelserien er vi gået kronologisk til værks, og har talt med i alt 21 forskere og medarbejdere fra Syddansk Universitet, som på hver sin vis arbejder (u)bevidst med FN's 17 Verdensmål.
Artikelserien opstod i forlængelse af, at SDU's bestyrels i 2019 vedtog at Verdensmålene skulle være omdrejningspunktet for universitetets videre bæredygtige udvikling. Artiklerne udkom på både sdu.dk og mitsdu.dk, men er nu samlet til et hæfte, der ikke blot indeholder hver enkelt artikel, men også en introduktion til hvert Verdensmål.
Et stort tak skal lyde til alle forskere og medarbejdere på SDU, der har bidraget til ikke blot artikelserien - men først og fremmest den grønne omstilling og forskning på universitetet.
SDU's arbejde med Verdensmålene
Klik her for at åbne det samlede hæfte, der fortæller om forskeres og medarbejderes (u)bevidste arbejde, som relaterer sig til FN's 17 Verdensmål, her.
SDU's arbejde med Verdensmålene
Relateret indhold
-
Bæredygtighed
Bæredygtighed, bygninger og byplanlægning: Ingeniørstuderende rustes til en grønnere fremtid
Byggerier kan være en synder, når det kommer til målet om at blive en grønnere og mere bæredygtig verden. Hos Det Tekniske Fakultet har en gruppe første semester-studerende dette efterår arbejdet med kurset Sustainable Development for the Built Environment – et kursus, som har inspireret dem til en grønnere karriere.
-
Bæredygtighed
Studerende får en tværvidenskabelig dimension med øje for FN’s Verdensmål
Tusindvis af studerende har netop afsluttet efterårets semester. For TEK-studerende betød det en afslutning på kurset ’Experts in team innovation’, der vil forberede TEK-studerende til fremtidens arbejdsmarked og samtidigt lære dem at medtænke FN’s 17 Verdensmål.
-
Bæredygtighed
Ny affaldssortering får dig op af stolen: ”Få en pause, sorter dit skrald”
Det er slut med skraldespande på kontorer og i undervisningslokaler, og derfor skal alle SDU-brugere nu gå lidt længere for at komme af med deres skrald. Ifølge Linnea Marie Sjöberg fra SDU Bevæger Sig er det positivt og en god anledning til at få rørt sig i hverdagen.