Bæredygtighedsmåling

SDU topper på bæredygtighed blandt verdens universiteter

I Green Metrics 2020-måling af universiteternes arbejde med bæredygtighed er SDU blevet nr. 12 ud af 922 universiteter fra hele verden.

Af Bolette Marie Kjær Jørgensen, , 11-12-2020

SDU har taget et stort spring på listen og er blevet nr. 12 af 922 universiteter målt på bæredygtighed og har dermed forbedret sin placering med 27 pladser, siden sidste års måling i UI Green Metric World University Rankings.

SDU har, udover at placere sig helt i top, også bibeholdt sin placering i top-50 på verdensplan, selvom der deltager over 100 nye universiteter i 2020.

- Der er ingen tvivl om, at mange universiteter har forbedret deres score og placering, fordi de har taget den grønne dagsorden til sig og arbejder seriøst med bæredygtighed. Konkurrencen er derfor stor, alligevel har SDU formået at forbedre sin placering til nummer 1 i Nordeuropa, siger analysechef Jacob Jensen, SDU Analytics.

-Vi er glade for placeringen, men endnu mere vigtig er det forhold, at så mange universiteter tager bæredygtighed seriøst, og det motiverer os til at forsætte en bæredygtig udvikling på SDU.

Hovedpointerne bag SDU’s placering:

• SDU har forbedret affaldssortering på campus, herunder med nye affaldsstationer i flere fraktioner
  • SDU har flere initiativer som stiler mod at reducere brugen af papir og plastik
  • SDU har flere igangværende, nyopstartede og kommende initiativer, i form af bedre cykelfaciliteter og motivere til grønnere transportadfærd
  • SDU har afholdt flere events og arrangementer om verdensmål og bæredygtighed, som både skaber fokus på bæredygtighed, men også er med til at gøre SDU grønnere

Ansvarlig for siden: SDU Kommunikation

Redaktionen afsluttet: 11.12.2020