Netværk

SDU bliver medlem af FN’s globale bæredygtighedsnetværk SDSN

Som medlem af SDSN vil SDU indgå i et netværk, som med baggrund i videnskabelig og teknologisk ekspertise har fokus på at fremme FN’s verdensmål og skabe et mere bæredygtigt samfund.

Af Bolette Marie Kjær Jørgensen, , 02-04-2020

SDU er blevet medlem af FN’s globale Sustainable Development Solutions Network (SDSN).

Netværket blev startet i 2012 og har som hovedformål at erfaringsudveksle og mobilisere videnskabelig og teknologisk ekspertise, for at kunne fremme bæredygtig udvikling og implementering af FN’s verdensmål.

Netværket har over 1000 medlemmer globalt, der deler erfaringer og arbejder sammen for at fremme arbejdet med og mod FN’s verdensmål. Udover universiteter deltager andre typer af forskningsinstitutioner, fonde, non-profit organisationer, NGOer og styrelser.

Interaktion med ligesindede

Som medlem får SDU adgang til partnere med verdensmålsfokus gennem SDSNs partnerskabsplatforme og faglige diskussionsgrupper. Der er også fri adgang til online redskaber til evaluering af kurser, action planer, campus aktiviteter, som alle har et bæredygtighedsperspektiv for øje.

- For et universitet med fokus på verdensmålene og meget at tilbyde, er SDU’s indmeldelse i SDSN et naturligt tiltag. Netværket vil facilitere øget interaktionen med ligesindede og understøtte SDU’s muligheder for at kunne bidrage til verdensmålene gennem forskning og uddannelse, siger Esben Flindt, kontorchef i SDU RIO.

Esben Flindt i SDU RIO kan kontaktes på enf@sdu.dk eller på mobil: 40 47 37 73.