Skip to main content

De første klimaambassadører er uddannet

Her er nogle billeder fra kursusdagene. På første billede står nogle at de nyuddannede klimaambassadører med deres diplomer, hvor ambassadørerne har skrevet, hvad de vil arbejde på som klimaambassadør.

Af: Mai Poulsen, 1. september
Torsdag morgen kl. 8:30 den 18. august 2022 mødte 28 af SDU’s medarbejdere i lokale U95 til morgenmad. Allerede en halv time efter startede det officielle program for medarbejderkurset ’Klimaambassadørerne’.

Det er en opgave, som er ekstrem vigtig for SDU.

Jens Ringsmose, Rektor for SDU

Medarbejderkurset blev igangsat på baggrund af SDU’s Klimaplan, hvor uddannelse af og netværk for klimaambassadører blandt ansatte er en af initiativerne under klimaplanens område: Adfærd, kommunikation og involvering. Ved kurset afslutning fredag eftermiddag kl. 15.00 den 19. august kunne medarbejderne fra forskellige afdelinger og fakulteter på SDU kalde sig klimaambassadører. 

- Jeg vil gerne sige tak for, at I har påtaget jer denne opgave. Det er en opgave, som er ekstrem vigtig for SDU. Vi har sat os nogle meget ambitiøse mål, som kræver hårdt arbejde, mange gode idéer og mange engagerede kræfter. Det er enormt vigtigt, at vi har nogle, som bærer denne dagsorden fremad udover ledelsen, sagde rektor Jens Ringsmose i sin velkomsttale.

 

 Netværk på tværs af SDU

- Netværket er noget af det vigtigste, fortalte størstedelen af klimaambassadørerne under kursusdagene, da de blev spurgt om, hvad de hovedsageligt ville tage med fra kurset. Et netværk, som vil blive dyrket her efter kursets afslutning, da samarbejde, vidensdeling og dialog er vigtigt, hvis klimavenlige tiltag skal inkorporeres og adfærd skal ændres, så ambitionen om at reducere SDU’s klimaaftryk kan indfries. 

- Man får et stort netværk ved at deltage i kurset, og jeg synes, det giver god mening, at vi kan udnytte hinandens ressourcer og den viden, vi hver især sidder med. Jeg synes det er rigtigt rart, at man kan få et netværk man kan benytte og samarbejde med, så vi sammen kan være med til at skabe den forandring, der skal til, sagde Malene Skovbakke, som er projektleder i Teknisk Service.

I pauserne mellem sessionerne var der heller ikke tvivl om, at et netværk blandt deltagerne allerede var blevet skabt, hvor idéer og viden blev delt. Lokale U95 summede, og klimaambassadørernes drivkraft og engagement var ikke til at tage fejl af.

 

Klimaambassadørernes rolle

Via kurset har klimaambassadørerne fået redskaberne til at kunne gå foran og vise vejen i klimaarbejdet og i den grøn omstilling på SDU blandt andet ved hjælp af oplæg fra Gerd May og Simon Elsborg Nygaard. Derudover har de fået indgående kendskab til SDU’s Klimaplan 2030 og indblik i igangværende projekter om den grønne omstilling på tværs af universitetet og arbejdet om samme i udvalgte afdelinger.

Læs mere: Klimaambassadørernes side

Med 28 forskellige personer, fra forskellige afdelinger og campus med forskellige roller, så er der lige så mange forskellige måder at være klimaambassadør på. Et lille udpluk fra Klimaambassadørernes planer viser, at de vil igangsætte og drive klimaindsatser lokalt samt videreformidle klimahistorier og vise vejen frem.

SDU’s hjemmeside om klimaambassadørerne vil løbende blive opdateret, og informationer om klimaambassadørerne og deres arbejde vil blive delt. 

 

Mød fire af de nye klimaambassadører

Sidst opdateret: 20.09.2022