Skip to main content

Interesse fra Lundbeck Fonden og Novo Nordisk Fonden for SDU’s klimaplan

Af: Flemming Bridal Rasmussen

Lundbeck Fonden og Novo Nordisk Fonden var på en fact finding mission på SDU for at kortlægge, hvorledes de gennem deres bevillinger eventuelt kan være med til at fremme den grønne omstilling på universiteterne. Lidt forenklet sagt vil en forskningsbevilling føre til udledning af drivhusgasser, når bevillingen omsættes til f.eks. laboratoriearbejde, indkøb af materialer, tjenesterejser osv. En udledning der i princippet indgår både i universitetets og fondens klimaregnskab.

På mødet blev fondene præsenteret for SDU’s indsats for at reducere klima- og miljøbelastningen fra universitetets laboratorier gennem initiativet SDU Green Lab og for gennem bæredygtige indkøb at forbruge klogt, minimalt og cirkulært. Fondene blev også præsenteret for SUND’s arbejde med at fremme en fleksibel anvendelse af fælles ressourcer som kontorpladser, mødesteder og laboratoriefaciliteter i forbindelse med flytning til Nyt SUND.

Fra Lundbeck Fonden deltog Scientific Programme Director Peter Thostrup og for Novo Nordisk Fonden Senior Vice President Impact Thomas Alslev Christensen. SDU var repræsenteret ved universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind, udbudschef Bill Busch Andersen, kontorchef Anne Kathrine Overgaard, specialkonsulent Marianne Due og leder af SDG HUB Flemming Bridal Rasmussen.

 

 

Sidst opdateret: 25.10.2023