Facebook (was) live

Kan universiteterne gøre andet og mere end bare at levere fakta?

EU har aldrig haft flere midler til at støtte forskning, der forholder sig til Verdensmålenes udfordringer end nu. Søger vi nok af dem i Danmark, og hvad skal universiteterne undgå? Hør embedsmanden Hans Bruyninckx, administrerende direktør for Det Europæiske Miljøagentur og prorektor Sebastian Mernild diskutere universiteternes rolle i en bæredygtig udvikling af Europa. Dialogen modereres af videnskabsjournalist Peter Hyldgård.

Af Christine Højlund Andersen, , 05-11-2020

Følg med når de danske universiteters rolle i samfundet diskuteres. Hvis forskningen skal bidrage til at løse de udfordringer, som FN’s Verdensmål adresserer, hvad kan den enkelte forsker og institutionerne så gøre? Fortsætte med at levere solide forskningsresultater? Engagerer sig mere og oftere i omskrivning af forskning til konkrete handlinger, som politikere og embedsmænd kan forholde sig til? Hvordan ser embedsmænd på forskere?

Se optagelsen fra vores livestream bliv klogere på, hvad EU-systemet tænker om universiteternes bidrag til en mere bæredygtig verden. Hvordan vil EU støtte og stille krav til universiteterne i den grønne transformation?