Skip to main content

Studieliv

Tre-fase-modellen

Når du læser en naturvidenskabelig kandidatuddannelse på SDU, er undervisningen i de enkelte kurser bygget op omkring den såkaldte tre-fase-model.

Tre-fase-modellen består af en introduktionsfase, en træningsfase og en studiefase. Det betyder i praksis, at undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, gruppearbejde og projektarbejde.

Derudover vil der være forberedelse og obligatoriske opgaver, som du har mulighed for at lave en del af sammen med din studiegruppe. Der er plads til individuelle studiemetoder på uddannelsen; nogle løser opgaverne bedst i et livligt kollegiekøkken, mens andre benytter roen på universitetets studiepladser, hvor der også er plads til større grupper.

Faciliteter

SDU i Odense byder på et varieret studieliv. De fleste uddannelser er samlet under ét tag, og det binder studiemiljøet sammen.

På campus finder du også universitetsbiblioteket, en boghandel, flere kantiner, en svømmehal, den fælles fredagsbar, et fitnesscenter, en cykelsmed og Fyns eneste Starbucks-café.

Læs mere om faciliteterne på SDU i Odense

Byen

Odense er en by, som har fart på udviklingen. Der er virksomheder inden for medicinalkemi og analyse, ligesom Odense tiltrækker et stort antal iværksættere. Flere virksomheder er udsprunget fra forskermiljøet i kemi på SDU, og også den statslige institution Miljøstyrelsen ligger i Odense. Det giver alt sammen mulighed for relevante studiejobs og let vej til det første job efter uddannelsen.

Tusindvis af studerende bor i Odense, og de sætter deres præg på byen. Det gælder lige fra et levende natteliv i weekenden til et væld af sports-, musik- og kulturtilbud.

Odense har selvfølgelig også sit eget Studenterhus, som samler studerende og deres venner fra alle kanter og fagligheder.

Læs mere om Odense som studieby

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 19.03.2019