Skip to main content

På en række bacheloruddannelser (find din bacheloruddannelse) skal du vælge et tilvalg eller sidefag på dit tredje studieår. Det giver dig en bredere faglighed, og gør dig i stand til arbejde med en problemstilling fra flere faglige vinkler.

Tilvalg findes kun på bachelorniveau. Sidefag kan du fortsætte med videre ind i en kandidatuddannelse, hvis du har lyst til det.

Amerika er mere end Hollywood, prærien og præsidentvalg

Amerikanske Studier er en tværfaglig uddannelse, som beskæftiger sig med det samlede billede af én af verdens supermagter gennem undervisning i både kultur, litteratur, politik, historie og samfundsforhold. Som tilvalgsstuderende vil dine fag være med til at sikre, at du kan forstå og analysere amerikansk kulturel identitet, og analysere og fortolke USA’s indflydelse på Danmark og resten af verden.

Et stærkt forskningsmiljø med gennemslagskraft

Som tilvalgsstuderende på Amerikanske Studier bliver du undervist i en række kernefag, som er centrale for uddannelsens fagprofil. Derudover får du også mulighed for at sætte dit eget præg på 2. tilvalgssemester med et 10 ECTS-valgfag. Som studerende på Amerikanske studier bliver du mødt af en række dygtige undervisere, der udover undervisning også forsker i amerikanske forhold. Center for Amerikanske studier har Danmarks stærkeste forskningsmiljø inden for feltet og er derfor ofte citeret i både skrevne og digitale landsdækkende medier.

Dine kompetencer med et tilvalgsstudie i Amerikanske Studier

Som tilvalgsstuderende vil du blive trænet i at indgå i diskussioner om vigtige globale dagsordner og din viden om sprog, kultur og historie vil give dig kompetencerne til at arbejde med og til at løse diverse amerikanske udfordringer.

Derfor skal du læse...

  • Med en tilvalgsuddannelse i Amerikanske studier får du viden om kommunikation, rådgivning, politik, kultur og økonomi, som gør dig egnet til en bred vifte af jobs
  • Du får mulighed for at tage ud i verden på enten udlands- eller praktikophold
  • Din brede og dybe forståelse af Amerika gør dig kvalificeret til jobs i globale virksomheder og organisationer