Skip to main content

Jobmuligheder

Direktør for Danske Rederier Maria Skipper Schwenn, Børsens chefredaktør Anders Krab-Johansen og ministersekretær i Finansministeriet Anne Assenholm Nielsen er alle cand.scient.pol.’er, så hvis du drømmer om at træde i deres fodspor, er kandidaten i Statskundskab den rigtige vej at gå. 

 

Kandidatuddannelsen i Statskundskab giver kompetencer til beskæftigelse indenfor offentlig administration, det private erhvervsliv, international forvaltning, interesseorganisationer, politiske partier, samt indenfor undervisning. De fleste bliver ansat i det offentlige, men flere og flere får arbejde i det private. En mindre del finder desuden beskæftigelse i udlandet eller indenfor forskning og uddannelse. Kandidater i Statskundskab har i almindelighed god beskæftigelse, og i dag er kun få af dem, der er udgået fra SDU, ledige. 

Allerede under studiet får ganske mange studerende kontakt til kommende jobs, bl.a. gennem praktikpladser, studiearbejde og det netværk, man danner som studerende på uddannelsen. Jobmulighederne er mange rundt omkring i landet – også lokalt på Fyn. 

Uddannelsen i Statskundskab giver dig således adgang til mange forskellige funktioner og opgaver i samfundet, blandt andet: 
Kommunernes og regionernes forvaltning og ledelse
Statens ministerier og styrelser
Internationale organisationer som EU og FN
Politiske partier
Interesseorganisationer
Konsulentvirksomheder
Medierne

 
Følg SAMF SDU på LinkedIn

Her kan du bl.a. møde forskere, studerende og alumner og følge med i de mange spændende forsknings- og uddannelsesaktiviteter på SAMF.

SE MERE

Ninna gik fra praktikant til fuldmægtig i Miljøstyrelsen

Der var ikke slået en stilling op, men alligevel fik Ninna en praktikplads, som senere førte til ansættelse i Miljøstyrelsen.

Læs mere om Ninnas vej