Skip to main content

Fra ide til eget firma: Håndfri tandbørste

Hvad gør man, hvis man ikke selv kan børste sine tænder? Så bruger man den 100% håndfrie tandbørste, som to robotteknologistuderende er godt i gang med at færdigudvikle.
Ideen opstod oprindelig i forbindelse med det tværfaglige projekt, Experts in Teams.

”Tanken er, at en ældre eller handicappet person skal kunne børste tænder uden at bruge hænderne. Derfor bider personen rundt om en slags gebis, som stille og roligt sprøjter vand og flydende tandpasta ind i munden og børster alle tænderne med små vibrationer,” forklarer Mathias, der drømmer om at blive iværksætter sammen med studiekammeraten Sebastian.

Stadig et stykke vej endnu
De to studerende har netop færdiggjort deres første prototype, der er lavet på en 3D-printer og minder lidt om et uhyre avanceret gebis.

”Der mangler stadig en masse udviklingsarbejde, før den håndfrie tandbørste kan realiseres. Blandt andet skal den gøres mindre, og det vil vi arbejde videre med i forbindelse med vores bachelorprojekt,” siger Sebastian og fortsætter:

”Vi har også en plan om at udvikle en app – både til smartphone og web – så plejehjemspersonalet kan følge med i, hvor meget og hvordan tænderne børstes, så de fx kan genopfylde med tandpasta.”

Erhvervsfolk er begejstrede
Selvom Sebastian og Christian kun har været i gang i ca. fire måneder, har de allerede testet ideen på erhvervslivet – bl.a. til en entrepreneurship-konkurrence, hvor de fik mulighed for at fortælle om konceptet, deres businessplan og tanker om videreudvikling.

”Alle, vi har snakket med, synes, at det er en god ide. Flere erhvervsfolk mener, at produktet opfylder et reelt behov, så nu skal vi bare videre med det. Næste skridt er at lave et firma og søge om patent,” siger Mathias og understreger, at de har flere gode ideer under opsejling.

Fakta

Vil du være civilingeniør i robotteknologi starter du på bachelordelen (3 år) og går derefter videre til kandidatdelen (2 år).

På kandidatdelen kan du bl.a. specialisere dig inden for forskningsområderne:

- Robotteknologi (Robotics)
- Kunstig intelligens (Artificiel intelligence)
- Indlejrede systemer
- Computer vision 

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 02.08.2023