Skip to main content

Introduktion til uddannelsen

Foto Tine Harden

På kandidatuddannelsen vælger du mellem to profiler, så du kan specialisere dig inden for dit interessefelt.

Vælg mellem følgende fagprofiler:

  • Embedded Systems, hvor du bliver rustet til at udvikle avancerede kontrolystemer, der kan leve op til fremtidens efterspørgsel.
  • Cyber Physical Systems, hvor du bl.a. arbejder med matematisk modellering til at forbedre produktudvikling af mekatroniske og dynamiske systemer

Projekt- og forskningsbaseret læringsmiljø

Du bliver en del af et studiebaseret og samarbejdende læringsmiljø, hvor du arbejder i projektgrupper. Du og dine medstuderende har selv ansvaret for at planlægge og gennemføre projektet – til rette tid. Projektoplæggene kommer som regel fra virksomheder, og vi lægger vægt på, at du løser problemstillinger fra "det virkelige liv". 
På sidste semester udarbejder du dit specialeprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed.

Se hvad de studerende fortæller om studiet.

Alsidige karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Som civilingeniør i Mechatronics kan du arbejde med udvikling af fremtidens brugervenlige produkter, der kombinerer teknologier som mekatronik, elektronik og software fx i industrielle virksomheder. 

Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad. For færdiguddannede civilingeniører er der også den mulighed at tage en erhvervsforskeruddannelse, som sker i et tæt samarbejde med en virksomhed, hvor du vil være ansat.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 11.02.2021