Skip to main content

Studerende fortæller

Amalie Frost Stammerjohan

Amalie Frost Stammerjohan, 9. semester. 

Hvorfor læser du klinisk biomekanik?

Jeg læser klinisk biomekanik, da jeg synes ’en kiropraktor’ er den perfekte kombination af høj faglig viden og praktiske egenskaber. Jeg fik min interesse for kiropraktik efter en uges praktikophold i 8. klasse. Dengang betød svømning, på eliteplan, alt for mig og jeg vidste at jeg ville arbejde med bevægeapparatet, når jeg blev ældre. Om jeg skulle læse medicin, fysioterapi eller klinisk biomekanik, var først noget jeg besluttede mig for, efter jeg erfarede hvad en kiropraktor kunne udføre med hænderne. I det øjeblik var jeg ikke længere i tvivl, og meget målrettet arbejdede jeg for at blive optaget på uddannelsen. Dette lykkedes i 2012 igennem kvote-2 optagelsen, og dette valg har jeg lige siden kun været glad og stolt over.

Hvad er det bedste ved at læse KB?

Det bedste ved at læse klinisk biomekanik er det fællesskab, som man hurtigt bliver en del af. Både som studerende på Syddansk Universitet, men også det faglige fællesskab som kommende kiropraktor. Jeg ser virkelig frem til, at blive en del af det fantastiske faglige fællesskab, der er blandt de danske kiropraktorer. Viden, kompetencer og erfaringer deles blandt hinanden, hvilket er med til at niveauet for faget højnes. Det er en uddannelse i konstant udvikling, og der vil altid være mulighed for at lære noget nyt.

Er du glad for studiet og studiemiljøet?

Helt bestemt. Det er ingen hemmelighed, at man ikke kommer sovende igennem studiet. Uden studiemiljøet og ens medstuderende, vil det bestemt have været en meget hårdere kamp at være nået hertil. Odense og Syddansk Universitet gør virkelig meget for at fremme det perfekte studiemiljø, og jeg er mere end tilfreds med at bo og studere i Odense.
Vi, som studerende på Klinisk Biomekanik, er meget heldige at have studenterforeningen FNKS (Foreningen af Nordiske Kiropraktorstuderende), som afholder faglige og sociale arrangementer hele året rundt. Dette gør, at vi har mulighed for at lære hinanden at kende blandt årgangene, og ligeledes drage nytte af hinanden.

Er du engageret i noget ud over studiet?

Studiet fylder en ret stor del i mit liv. Tidligere har jeg været medlem af et af FNKS’ udvalg og jeg har i 2015-2016 været med til at uddanne ”rygfessorer” i forbindelse med Dansk Kiropraktor Forening’s kampagne ”Bliv Rygfessor”. Jeg har tidligere deltaget og deltager fortsat i de forskellige arrangementer som FNKS’ afholder, men der har selvfølgelig altid været tid til at passe hobby, se familie og venner. Her på mit sidste år af kandidaten har jeg haft overskud til at engagere mig mere i mit fritidsarbejde som svømmeinstruktør i Odense og Ganløse Tri, hvilket giver mig en helt ny energi til hverdagen.

Sidst opdateret: 01.04.2019