Skip to main content

Studerende fortæller

Da jeg endnu var i folkeskolen, tog min far med mig på biblioteket en dag og anbefalede mig at læse ”Sofies verden” af Jostein Gaarder. Jeg læste den, og min interesse for latin var vakt.
Jeg glædede mig til at kunne få faget på gymnasiet, og var endda så heldig at få en dygtig lærer. Hun fastholdt ikke bare min interesse, men gjorde den større, og jeg valgte latin på højniveau.
Min latin-lærer fra gymnasiet tilføjede en interesse for grammatik, og i dag er jeg lidt af en grammatik-nørd. Jeg har skrevet BA om adverbialer og har planer om at skrive et speciale om noget grammatisk.
Jeg har endnu ikke glemt min mundtlige latin-eksamen efter 3.g, hvor jeg kom op i Horats’ fortælling om bymusen og landmusen. Det var lidt sjovt at kunne sidde og læse en kendt historie på et så gammelt sprog, og det latinske sprog kan noget med at lade ordstillingen o.a. understøtte tekstens indhold, som er rigtigt spændende.
Efter gymnasiet valgte jeg at læse tysk, da min interesse for tysk har været stor næsten hele mit liv. Men jeg ville også gerne fortsætte med det latinske, så jeg valgte latin som tilvalg.
I løbet af min studietid har jeg fået en datter, og i min bogreol står nu bl.a. Peter Plys på latin. Min datter hedder Stella, som er latin og betyder stjerne.

Vivian Inge Pedersen.

Sidst opdateret: 26.02.2018