Skip to main content

Dit studievalg

Oldtidskundskab tilbyder et enestående indblik i antikkens Middelhavskulturer og deres betydning for nutiden. Du studerer de græske og romerske oldtidskulturer gennem de tekster, monumenter og andre levn, de har efterladt. Du ser også på, hvordan den klassiske tradition stadig er til stede i nutidens arkitektur, litteratur, retorik, filosofi, i teatret og på film.

Oldtidskundskab er på mange måder et områdestudie, der bygger på fire metodiske tilgange: litteratur, arkæologi, historie og sprog. Men vi arbejder også gerne med filosofi, åndshistorie, og antikkens efterliv i europæisk og anden kultur.

På Oldtidskundskabsstudiet på SDU indgår ansatte og studerende i et tæt samarbejde om et godt og positivt studiemiljø, bl.a. gennem studiegrupper, ekskursioner, studieture til udlandet, fagrådsarrangementer og fælles faglige dage.  

SDU er det eneste sted i landet hvor du kan læse Oldtidskundskab som centralfag. Du har mulighed for at kombinere faget med et andet fag fra en bred vifte af andre universitetsfag. 

Sidst opdateret: 23.05.2018