Brændselsceller til mobiltelefoner

KarrierespotJeg startede med at tage diplomingeniøruddannelsen i kemi for at få praktikperioden med, hvor jeg var et halvt år på New Zealand. Derefter tog jeg overbygningen og blev færdig som civilingeniør. Så pt. er jeg forskningsassistent på SDU, mens jeg venter på et ledigt ph.d.-stipendium.
I øjeblikket arbejder jeg allerede med det, som jeg har tænkt mig at fortsætte med, nemlig udvikling af membraner til lavtemperatur brændselsceller. Vi prøver at finde et billigere materiale at lave membranerne af, da de i øjeblikket er alt for dyre i produktion. Brændselscellerne skal primært bruges i fx mobiltelefoner og andre bærbare elektroniske apparater.

Når jeg (forhåbentlig meget snart) får et ph.d.-stipendium, kommer det til at dreje sig om udvikling af nanoporøse kulmembraner til oprensning af hydrogen til brug i brændselsceller, og projektet vil derfor involvere både nano- og biohydrogenteknologi.

I fritiden slapper jeg af med at spille med mit band Noras Ark, og vi spiller lejlighedsvis i fredagsbaren.

Fakta

Vil du være civilingeniør i Kemi- og Bioteknologi starter du på bachelordelen (3 år) og går derefter videre til kandidatdelen (2 år).
På kandidatuddannelsen vælger du en ud af fire fagprofiler:

  • Bioraffinering
  • Funktionelle materialer
  • Kemiteknik
  • Organisk syntese og katalyse