Skip to main content

Dit studievalg

På historiestudiet på SDU arbejder studerende og forskere side om side med bedre at forstå Danmark og Europas historie i internationalt perspektiv.
 
Med fokus på Danmark og Europa udforsker vi de forskellige samfundsformer, som har præget vores historie, og formet, hvem vi er i dag.
 
I løbet af studiet får du som studerende et indgående kendskab til livet i de græske bystater, i Rom og Romerriget, i Middelalderens Europa, i det før-moderne og moderne Europa - hvor eksempelvis nationalstaterne dannes - og til vores egen tids historie.
 
Et andet centralt element i historieuddannelsen på SDU er arbejdet med den historiske bevidsthed og spørgsmålet om, hvorfor og hvordan historie skrives forskelligt til forskellige tider. Hvorfor opfatter vi historien forskelligt i dag i forhold til hvad vi gjorde for bare 40 år siden, og hvorfor vil kommende generationer af historikere anskue historien anderledes, end vi gør i dag?
 
Historiestudiet på SDU hviler på et fundament af tre integrerede spor, nemlig oversigtsfag, som giver den studerende en solid kronologisk forståelse for Danmarks og Europas historie i globalt perspektiv, og områdefag som går i dybden med specifikke problemstillinger samt metodefag. Det meste undervisning foregår på hold, hvor de studerende inddrages i afviklingen og tilrettelæggelsen af kurserne, mens andre kurser afvikles som forelæsninger.
 
SDU har et af landets bedste beskæftigelsestal for nyuddannede historikere og leverer kandidater til en lang række forskellige offentlige og private organisationer og virksomheder.

Fra elev til studerende

Bliv klogere på, hvad det vil sige at læse på universitetet.

læs mere

Sidst opdateret: 05.05.2021