Skip to main content

Studerende fortæller

Kolding som studieby

Belinda Laursen, Designledelse

Kolding har meget at byde på som studie by. Det er en by der har fokus på design og innovation. 

Jeg bor dog ikke selv i Kolding, men oplever byen positivt. Ved dog der er problemer med at finde studieboliger/boliger der er til at betale hvilket er ret afgørende for en studieby. 

Derfor Designledelse
Det tværfaglige element var utrolig afgørende for, at jeg valgte Designledelse. Det er en uddannelse, hvor man arbejder meget anderledes i forhold til, hvad jeg er vant til. Men designtænkning og designprocesser ser jeg som en stor del af fremtiden og mener derfor, at uddannelse kan være relevant. Det gode ved uddannelsen er helt sikkert tværfagligheden - men det er også den største udfordring.

Jeg hørte om uddannelsen på skolen fordi jeg også tog min BA på SDU i Kolding. Designledelse er (for mig) et naturligt valg i forlængelse af DKØ (som jeg læste på min BA). Desuden var jeg på messe på SDU i Odense hvor jeg fik bekræftet, at uddannelsen lød spændende.

_____________________________________________________________________________________________

Semester-ophold i udlandet

Katrine Sølvsten, Designledelse

Kolding har mere at byde på, end man umiddelbart tror. Det sociale liv på universitetet er rigtig godt, og man får nemt mange nye venner, også uden for eget studie.

Mulighed for at koble uddannelsen sammen med andre interesser
Jeg kan godt lide samarbejdet mellem de forskellige fagligheder, der skaber et bredt perspektiv i opgaveløsningerne, samt en bred profil som færdiguddannet.

Jeg håber på, at kunne få et job inden for modeverdenen og/eller trendforskning, da det er det, jeg virkelig brænder for. Jeg har i forbindelse med uddannelsen været på et semester-ophold i London, hvor jeg tog nogle modefag, for at perspektivere min uddannelse til det, jeg rigtig gerne vil bagefter, hvilket har været en rigtig givende mulighed.

_____________________________________________________________________________________________

God kombination i uddannelsen

Bettina Thoft Jensen, Designledelse

 Jeg kunne ganske enkelt ikke se mig selv nogle andre steder. Jeg blev rigtig glad for uddannelse DKØ, og Designledelse syntes at være en naturlig forlængelse heraf. 

Studiebyen Kolding
Nu er jeg tilflytter, og Kolding har egentlig overrasket mig positivt som studieby. Jeg syntes folk har været rare til at tage imod en, og der er rigtig mange muligheder for en med interesser som jeg (det er bare med at gribe dem). Dog syntes jeg at Kolding har haft al for stor fokus på at udvide uddannelser, og har glemt at boligsituationen også skal afspejles heri. Det er forholdsvist dyrt at bo i Kolding hvis man er single, og man får bare ikke særlig meget for pengene.

God kombination
Jeg undersøgte andre muligheder først, som f.eks. Cand.Merc. og Kultur og Formidling i Odense, men jeg syntes, at Designledelse havde lige den kombination af faglighed, design og ledelseskompetencer, som jeg søgte.

_____________________________________________________________________________________________

Kompetenceudvikling gennem designledelsesstudiet

Line Krabbenhøft, Designledelse


 Forud for studiet har jeg gennem flere år arbejdet som tøjdesigner. Uddannelsen har udviklet mig til nu at være tværfaglig designleder.

Jeg har opnået en viden om og forståelse for økonomi og ledelse, humanistisk kulturforståelse, og en ny viden om og holdning til design der gør, at jeg nu er meget bredere i min forståelse af designs muligheder. Design, er for mig, gået fra at være noget materielt, noget der foregik i designafdelingen, til nu også at være noget immaterielt; noget der er en mere integreret og strategisk del af en virksomhed – en bestemt måde at tilgå komplekse problemer og/eller udfordringer på. I dag opfatter jeg mig selv som forandringsagent, designer, design thinker, leder, strateg, analytiker, brobygger m.v.

Sidst opdateret: 26.02.2018