Det sociale studieliv

På Institut for Matematik og Datalogi har de studerende et tæt sammenhold, både fagligt og socialt. Instituttets studerende kender hinanden på tværss af studieretninger og årgange, og det er nemt at blive en del af netværket. De studerende mødes ofte i instituttets fællesområder i pauser og fritid og for at for at hjælpe hinanden fagligt.

Studiemiljøet på Data Science bliver sandsynligvis endnu mere mangfoldigt, da de studerende også vil have faglig og social kontakt til studiemiljøerne fra deres fagretninger.

Fagråd

IMADAs Fagråd er fagrådet for alle uddannelser på Institut for Matematik og Datalogi og repræsenterer de studerendes interesser på instituttet. Derudover arrangerer fagrådet også sociale aktiviteter for eksempel spilaftener, bowlingture, fester og virksomhedsbesøg.

Følg IMADAs Fagråd på Facebook

Faciliteter

På SDU i Odense er næsten alle studerende samlet under samme tag. Det betyder, at du hver dag har mulighed for at møde en masse studerende fra forskellige uddannelser og forskellige lande.

På selve campus er der mange tilbud, du kan benytte dig af i fritiden:

Få hundrede meter fra campus finder du Campus Kollegiet med 230 studenterboliger og en café. Lige ved siden af ligger Cortex Lab, et innovations- og iværksættermiljø for studerende med en iværksætter i maven.

Odense som studieby

Odense er en by med fart på udviklingen. Der er virksomheder inden for blandt andet medicinalkemi og analyse, ligesom Odense tiltrækker et stort antal iværksættere. Flere virksomheder er udsprunget fra forskermiljøerne på SDU, og også den statslige institution Miljøstyrelsen ligger i Odense. Det giver alt sammen mulighed for relevante studiejobs og let vej til det første job efter uddannelsen.

Tusindvis af studerende bor i Odense og  sætter deres præg på byen. Det gælder lige fra et levende natteliv i weekenden til et væld af sports-, musik- og kulturtilbud.

Odense har selvfølgelig også sit eget Studenterhus, som samler studerende og deres venner fra alle byens uddannelsesinstitutioner. 

Bolig i Odense

Modsat andre studiebyer i Danmark er det forholdsvist let at finde en billig studiebolig i Odense. Som studerende er du dækket af kommunens "Tag over hovedet"-garanti, hvis du ikke har fundet sted at bo i Odense inden studiestart.

I første omgang bør du dog selv forsøge at finde en bolig.

Læs mere om, hvordan du kan finde en bolig i Odense