Skip to main content

Karriere

Som datalog får du en indsigt, der sikrer dig en karriere, hvor du selv er med til at forme fremtiden. Med en datalogiuddannelse på højeste plan kan du varetage mange forskellige typer jobs, og du får kompetencerne til selvstændigt at sætte dig ind i nye, komplekse områder.

Du kommer til at være med til at udvikle nye varianter af centrale algoritmer og datastrukturer og dermed være med til at konstruere avanceret software og styresystemer. Det solide faglige fundament, du får gennem uddannelsen, betyder, at du kan omstille dig i mange retninger, og virksomheder ansætter gerne fleksible medarbejdere med stort udviklingspotentiale.

Det er derfor stort set ingen arbejdsløshed blandt dataloger uddannet fra SDU.

De fleste dataloger er ansat i private virksomheder, hvor deres kompetencer et særdeles solidt fundament for en karriere som programmør eller softwareudvikler, eksempelvis i højteknologiske industrivirksomheder, sundhedssektoren eller finanssektoren. Der er også mange dataloger, der arbejder som IT-konsulenter.

Undervisning

Hvis du vælger at kombinere Datalogi med et sidefag, vil din kandidatuddannelse give dig undervisningskompetence på gymnasieniveau i begge fag.

Som dataloger kan du også blive ansat som underviser på andre uddannelsesinstitutioner, for eksempel professionshøjskoler.

Forskning

Når du er blevet kandidat, kan du fortsætte din karriere på universitetet med en ph.d.-uddannelse.

En ph.d.-grad giver dig kompetence til at forske og undervise på universitetet.

Læs mere om den naturvidenskabelige ph.d.-uddannelse

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 10.11.2020