Skip to main content

    At udvikle journalistiske formater, koncepter og produkter

    At arbejde med brugerindsigter og brugerbehov

    Ideudvikling og validering af ideer 

    At lave innovationsstrategier

    At pitche dine ideer til investorer og interessenter

 

Aldrig har der været flere tilbud til medieforbrugerne. Digitaliseringen har skabt et boom af journalistisk indhold. Og alligevel har medierne og journalistikken aldrig haft mere brug for at udvikle sig, så indhold og forretningsmodeller forbliver relevante.

Fremtidens journalister skal ikke bare være fremragende journalister, der kan ideudvikle, researche, interviewe og formidle. De skal også have værktøjer, der gør at de kan være med til at udvikle journalistiske formater, koncepter, produkter og forretningsmodeller.

På innovationslinjen får du værktøjer, viden og inspiration til at arbejde professionelt med at innovere journalistikken. Så udviklingen ikke kun bunder i mavefornemmelser og skægge ideer, men bliver sat i system med forståelse for både produktionsvilkår og publikumsbehov.

Linjen henvender sig bredt til både til dem, der vil være med til at sætte en ny retning i den traditionelle medieverden, der vil skabe deres egen nichepodcast, vil skabe sit helt eget medie eller drømmer om at arbejde som selvstændig freelancer.

 

Sådan underviser vi

Der kan være mange grunde til at kaste sig over en innovationslinje som denne. Måske vil du forandre din journalistik, udvikle et nyt format til dit medie, lave din egen journalistiske forretning eller noget helt fjerde.

Hvad end dit ønske er, så handler det om at forstå principper i produktudvikling, innovation og samarbejdsprocesser. Uden den forståelse når din forandring sjældent langt.

På denne innovationslinje lærer du mange aspekter af udviklingsarbejdet. Fra den spæde ide, der skal løse nogle brugeres udfordringer, til at lave en prototype og teste produktet, til at pitche din færdige ide til potentielle investorer eller andre stakeholders.

Undervisningen består af en række online-moduler, som man kan tage i det tempo, der passer en. Sideløbende arbejder man i grupper med udviklingsprojekter, hvor der løbende vil være feedback fra medstuderende og vejledere.

 

Hvordan kan man tage uddannelsen?

Der er to måder man kan læse Innovationslinjen: Man kan enten tage den på Cand.Public, der  er en to-årig kandidatuddannelse i journalistik på Syddansk Universitet, eller man kan læse det som enkeltfag på universitetet.

 

Cand.public

Cand.public-uddannelsen er til dig der vil være dygtigere til journalistik, lære nye discipliner, vil specialisere sig, fordybe sig i faget eller få inspiration og kvalifikationer til at skifte retning i arbejdslivet.

 

Du kan læse mere om cand.public-uddannelsen her og hvad det kræver for at blive optaget 

 

Enkeltfag

De enkelte fag på Fortællerlinjen bliver som noget nyt også udbudt som enkeltfag. Mere info om dette følger senere på efteråret.