Skip to main content

Studerende fortæller

Cand.merc. studerende

Hvilken bachelor-og kandidatuddannelse har du læst?

Jeg er på nuværende tidspunkt på mit tredje semester på uddannelsen Cand.merc. i Forretnings- og Markedsudvikling . Jeg har tidligere læst et meritforløb i bacheloruddannelsen HA, erhvervsøkonomi på SDU i Kolding og eftersom jeg var utrolig glad for dette valg, besluttede jeg også at læse min kandidat her. 

Jeg valgte linjen Cand.merc. IVU, eftersom den passede bedst til både mine ønsker, mine kvalifikationer og mine målsætninger. Jeg har som mange andre studerende til tider haft svært ved lige at finde ud af, hvor jeg helt præcis skulle ende henne, ”når jeg blev voksen”. Med denne uddannelse, får man en bred palette af kompetencer og færdigheder inden for det erhvervsøkonomiske område, som man kan bruge i mange forskellige jobpositioner og miljøer. Der er stor mulighed for selv at forme uddannelsen med valgfag, så den kan blive tilpasset den enkelte studerende i højere grad. Derudover er der fokus på det internationale aspekt, hvilket kun bliver mere og mere relevant at forstå og forholde sig til med den konstante globalisering og udvikling, der forekommer i verden. Det er vigtigt at være i stand til både at tilpasse sig, men også kunne skabe nyt og være innovativ. Denne uddannelse har også givet mig en anden mulighed, nemlig at studere i udlandet og lære fra og om andre kulturer, teknikker, processer og handlemåder - og jeg sidder faktisk lige nu sidder i Paris og skriver dette opslag!

Hvad tænker du om studiemiljøet på SDU? 

Jeg kan godt lide studiemiljøet på SDU. Det er et meget behageligt miljø og der er mulighed for at deltage i mange både faglige og sociale arrangementer i højere eller mindre grad, alt efter hvad man selv ønsker. Der er altid hjælpe af hente, både om det er teknisk eller fagligt og det er nemt at have personlige forhold til både medstuderende og professorer. Campus i Kolding er ikke helt så stort, så der er god mulighed for at lære mange af sine medstuderende at kende og det er altid så hyggeligt, når man kan hilse på folk på gangene.

Hvad ville du sige til en person, som kunne være interesseret i at læse den samme uddannelse som dig?  

Jeg vil bestemt anbefale SDU og denne uddannelse. Man går aldrig galt i byen med at lære omkring erhvervsøkonomi og på denne linje er der mange muligheder for selv at bestemme, hvilket af de utallige områder man gerne vil styrke sin viden inden for. Uddannelsen hedder nu Cand.merc. Forretnings- og Markedsudvikling og jeg synes bare, du skal gå ind at søge med det samme! 

Freya Le Fevre Werner 3. semester Forretnings- og Markedsudvikling

 

Studienævn for Erhvervsøkonomi (Kolding) Syddansk Universitet

  • Universitetsparken 1
  • Kolding - DK-6000
  • Telefon: +45 6550 1406

Sidst opdateret: 18.02.2020