Skip to main content

Det sociale studieliv

Fagråd

Et godt studiemiljø skabes blandt andet af de studerende selv – og som biologistuderende bliver du automatisk medlem af Biologisk Fagråd.

Biologisk Fagråd er de biologistuderendes talerør, og repræsenterer de studerende over for alle styrende organer med relation til biologistudiet. Fagrådet arbejder for at sikre de studerendes rettigheder og præge studiemiljøet.

Faciliteter

SDU i Odense byder på et varieret studieliv. De fleste uddannelser er samlet under ét tag, og det hjælper til at binde studiemiljøet sammen. På campus finder du også universitetsbiblioteket, en boghandel, flere kantiner, den fælles fredagsbar (Nedenunder), et fitnesscenter, en cykelsmed og Fyns eneste Starbucks-café.

Byen

Odense er en by, som har fart på udviklingen, og som tiltrækker et stort antal iværksættere. Flere virksomheder er udsprunget fra forskermiljøerne på SDU, og også den statslige institution Miljøstyrelsen ligger i Odense. Det giver alt sammen mulighed for relevante studiejobs og let vej til det første job efter uddannelsen.

Tusindvis af studerende bor i Odense, og de sætter deres præg på byen. Det gælder lige fra et levende natteliv i weekenden til et væld af sports-, musik- og kulturtilbud. Odense har selvfølgelig også sit eget Studenterhus, som samler studerende og deres venner fra alle kanter og fagligheder.

Læs mere om Odense som studieby

Bolig i Odense

Modsat andre studiebyer i Danmark er det forholdsvist let at finde en billig studiebolig i Odense.

Som noget helt særligt garanterer Odense Kommune dig "Tag over hovedet", hvis du bor uden for Odense Kommune og ikke har fundet et sted at bo i Odense inden studiestart.

Læs mere om "Tag over hovedet"-garantien

Gratis adgang

Som biologistuderende på SDU får du gratis adgang til Odense Zoo, Naturama i Svendborg og Fjord&Bælt i Kerteminde.

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet
  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 12.05.2021