Skip to main content

Karriere

Udviklingen inden for bioteknologi og genteknologi er gået stærkt de seneste år, og der er et stort behov for kvalificerede medarbejdere inden for denne gren af naturvidenskaben. Både det private erhvervsliv og den offentlige sektor efterspørger i stigende grad kandidater til stillinger inden for forskning og innovation.

Omkring 25 % af SDU's kandidater i Biokemi og molekylær biologi vælger at gå forskningsvejen. Andre kandidater får job i den private industri eller på sygehuse. Her arbejder de typisk med biokemiske og molekylærbiologiske analyser eller kvalitetskontrol, hvor de for eksempel har ansvar for at lede arbejdet for et hold laboranter.

En anden beskæftigelsesmulighed er servicefunktioner i bioteknologiske virksomheder og i medicinalindustrien, for eksempel som lægemiddelkonsulent.

Typiske jobtitler for kandidater i biokemi og molekylær biologi fra SDU kan være cancerbiolog, cellebiolog, genteknolog, immunolog, mikrobiolog, proteinkemiker og lægemiddelkonsulent, blot for at nævne nogle af mulighederne.

Forskning og innovation

Når du er blevet kandidat, kan du fortsætte din karriere på universitetet med en ph.d.-uddannelse. En ph.d.-grad giver dig kompetence til at forske og undervise på universitetet.

Læs mere om den naturvidenskabelige ph.d.-uddannelse
Læs mere om forskningen på Institut for Biokemi og Molekylær Biologi

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet
  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 10.11.2020