Skip to main content

Dit studievalg

SDU er det eneste sted, du kan læse Amerikanske Studier i Danmark. Derfor er studiemiljøet, undervisningen og forskningen præget af folk, der udelukkende beskæftiger sig med USA.

 

Amerikanske Studier er kendetegnet ved en fascination af USA. Vi er fascinerede af amerikanerne, deres kultur og historie og det politiske liv – og vi kigger på det hele med kritiske briller.

 

Og det er netop evnen til kritisk at analysere USA som helhed på baggrund af teori, metode og kilder, vi videregiver til studerende i Amerikanske Studier.

 

I en tid, hvor meget går op i Trump og tweets, mener vi, det er vigtigt at kende baggrunden og kunne levere solid vidensbaseret analyse. Du er sikkert stødt på nogle af vores forskere, hvis du følger med i medierne.

 

Uddannelsen trækker på fag fra forskellige fagtraditioner, såsom litteratur og kultur, historie og politik, business, sprog og film og selvom du skal igennem det hele, får du også mulighed for at specialisere dig i det, der interesserer dig allermest gennem valgfag og i bachelorprojektet.

 

I et fag som Amerikanske Studier lægger vi naturligvis meget vægt på det internationale islæt. Der er en stærk tradition for at studerende tager på udlandsophold, ligesom vi hvert år har en gæsteprofessor fra USA, som underviser både på bachelor- og kandidatniveau.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Amerikanske Studier på SDU!

 

Sidst opdateret: 22.05.2018